Radovi u Divcima (foto: DjordjeDjokovic)
Radovi u Divcima (foto: DjordjeDjokovic)
23.03.2021, 07:01

Predsednik Vučić obilazi radove na brzoj saobraćajnici

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će obići radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac čija je izgradnja počela u junu 2020. godine.

 

Ozvaničavajući početak radova, Vučić je najavio da će brza saobraćajnica biti završena do kraja 2022. godine.

 

"U saobraćejnicu će biti uloženo oko 160 miliona evra. Od Beograda do Valjeva moćiće da se stigne za sat ili manje, što znači da će investitori želeti da dođu u Valjevo i da će se više ljudi zaposliti", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti u Nepričavi 17. juna prošle godine.

 

Dužina ove deonice, koja će Valjevo povezati sa auto-putem "Miloš Veliki", je 18,3 kilometra, na trasi će se nalaziti 25 objekata, dva mosta ukupne dužine 2,5 kilometra i jedna petlja. Regulisaće se vodotoci duž trase – 4,3 kilometra korita reke Kolubare i četiri kilometra njenih pritoka.

 

Radove na brzoj saobraćajnici finansira Vlada Srbije, investitor je JP "Putevi Srbije", a radove izvodi kineska kompanija "Čajna Šandong", u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 50 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 17 sati 54 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara