Valjevska gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Valjevska gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
25.03.2021, 13:12

Doktor Ivan Ostojić gost tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja jubileja - 150 godina postojanja, Valjevska gimnazija organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

  

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se četvrtkom u 19 časova. Gost 18. online tribine "Valjevski gimnazijalci", večeras od 19 časova, biće dr Ivan Ostojić, mikrobiolog i menadžer, a sa njim će razgovarati Miroslav Milovanović.

 

Ivan Ostojić je rođen 1981. u Valjevu. Nakon Valjevske gimnazije, 2000. godine upisuje studije Molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje završava 2004. kao najbolji student Biološkog fakulteta.

 

U maju 2005. upisjue doktorat iz molekularne biologije u Švajcarskoj na Fridrih Miser Institutu. Doktorira na proleće 2010. sa najvšim počastima (Summa cum Laude) uz par radova u vodećim svetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science).

 

Uporedo sa doktorskim studijama 2008. upisuje i master studije iz menadžmenta, ekonomije i tehnoloških inovacija na ETH u Cirihu. Potpm 2011. godine počinje da radi u McKinsey & Company. Posle šest godina napredovanja izabran je za partnera u McKinsey-u. Radi sa vodećim svetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama u polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva. Redovno objavljuje izveštaje, članke, govori u štampi i na vodećim konferencijama.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

Linkovi za praćenje tribine su:

Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/85623331563?pwd=N3U1cGNjVnoydW9aVHhqdU5TVGc5Zz09

Youtube: https://youtu.be/6tg4Unj3YSw

 

Odbor za obeležavanje jubileja poziva sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 25. marta u 19 časova.

Pozivnica

Pozivnica (Foto: Ivana)

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 20 sati 7 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara