Valjevska gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
Valjevska gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
25.03.2021, 13:12

Doktor Ivan Ostojić gost tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja jubileja - 150 godina postojanja, Valjevska gimnazija organizuje seriju online tribina pod radnim nazivom "Valjevski gimnazijalci".

  

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribine "Valjevski gimnazijalci" organizuju se četvrtkom u 19 časova. Gost 18. online tribine "Valjevski gimnazijalci", večeras od 19 časova, biće dr Ivan Ostojić, mikrobiolog i menadžer, a sa njim će razgovarati Miroslav Milovanović.

 

Ivan Ostojić je rođen 1981. u Valjevu. Nakon Valjevske gimnazije, 2000. godine upisuje studije Molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje završava 2004. kao najbolji student Biološkog fakulteta.

 

U maju 2005. upisjue doktorat iz molekularne biologije u Švajcarskoj na Fridrih Miser Institutu. Doktorira na proleće 2010. sa najvšim počastima (Summa cum Laude) uz par radova u vodećim svetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science).

 

Uporedo sa doktorskim studijama 2008. upisuje i master studije iz menadžmenta, ekonomije i tehnoloških inovacija na ETH u Cirihu. Potpm 2011. godine počinje da radi u McKinsey & Company. Posle šest godina napredovanja izabran je za partnera u McKinsey-u. Radi sa vodećim svetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama u polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva. Redovno objavljuje izveštaje, članke, govori u štampi i na vodećim konferencijama.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

Linkovi za praćenje tribine su:

Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/85623331563?pwd=N3U1cGNjVnoydW9aVHhqdU5TVGc5Zz09

Youtube: https://youtu.be/6tg4Unj3YSw

 

Odbor za obeležavanje jubileja poziva sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 25. marta u 19 časova.

Pozivnica

Pozivnica (Foto: Ivana)

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 12 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...