Desankin venac (foto: Đorđe Đokovi)
Desankin venac (foto: Đorđe Đokovi)
27.03.2021, 11:52

"Sat za našu planetu"

č: | fb:

Društvo istraživača "Vladimir Mandić – Manda", u saradnji sa gradom Valjevom, i ove godine organizuje manifestaciju "Sat za našu planetu", koja se održava na globalnom nivou i ima za cilj da skrene pažnju na veliki problem svetlosnog zagađenja. 

 

"Pokreni se za Planetu" slogan je ovogodišnje ekološke akcije, koja se organizuje kao podsetnik ljudima da je neophodno da se hitno pokrenu i promene ponašanje, kako bi se ublažile klimatske promene.

 

Akcija će biti organizovana u subotu, 27. marta na platou Centra za kulturu u 20.00 časova i trajaće do 21.00 čas. 

 

Društvo istraživača "Vladimir Mandić – Manda" i grad Valjevo poziva sve sugrađane da, kao i prethodnih godina, na što više lokacija u gradu isključe osvetljenje i time omoguće da i naš grad dospe na listu od preko 7000 gradova u kojima se širom sveta organizuje ovaj događaj.

 

Za ovogodišnji "Sat za našu planetu", predlog lokacija na kojima će biti ugašeno osvetljenje je sledeći: Centar za kulturu Valjevo park prekoputa Centra za kulturu, Muselimov konak, Desankin veneac, pešačka zona – Knez Miloševa i bašta Doma vojske.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 19 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.