Podela besplatnih sadnica (foto: DjordjeDjokovic)
Podela besplatnih sadnica (foto: DjordjeDjokovic)
10.04.2021, 10:34

Građanima Valjeva poklonjene sadnice belog jasena

č: | fb:

U okviru akcije "Posadi svoj hlad", građanima Valjeva poklonjeno je 100 dvogodišnjih sadnica belog jasena. Kako je rečeno u Gradskoj upravi, koja je realizovala akciju, interesovanje građana je bilo veliko tako da su sadnice brzo podeljene.

 

Podela besplatnih sadnica

Podela besplatnih sadnica (Foto: Đorđe Đoković)

Pejzažni arhitekta u Gradskoj upravi Olga Janković je navela da svaka sadnica belog jasena sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kojeg mogu da se registruju i prate dalja uputstva svi koji su danas dobili sadnice.

 

- Veoma smo zahvalni, pošto se borimo protiv aerozagađenja i učestvujemo u svim mogućim akcijama, kako bi pomogli našem gradu da se izbori sa tim problemom. Takođe smo učestvovali i u projektu "Pošumljavanje grada Valjeva" gde smo dobili četiri miliona dinara od Ministarstva zaštite životne sredine i gde ćemo na jesen pošumiti grad Valjevo sa većim i kvalitetnim sadnicama – rekla je Olga Janković.

Olga Janković

Olga Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Najavila je da će na jesen biti organizovana još jedna akcija, ovaj put jesenje sadnje, te očekuje da će grad dobiti veći broj sadnica.

 

Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici

 

U akciji "Posadi svoj hlad", koju organizuje nevladina organizacija "Zeleni razvojni centar" iz Sremske Mitrovice, do sada je podeljeno oko 60.000 sadnica u mestima širom Srbije. Prema rečima organizatora, akcija nije samo ekološka, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Iz ove organizacije su poručili da drveće sadimo u gradovima, zato što tamo i živimo.

Aktuelno

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 13 sati 8 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...

Devojke sa Štranda (foto: )
Na Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Pre 15 sati 35 minuta

Tamnavac Dragoljub Trindić najbolji slikar Vojvodine

Na nedavno održanoj Pokrajinskoj smotri likovnih stvaralaca amatera Vojvodine, 24. po redu, prvu nagradu osvojila je slika "Devojke sa Štranda" autora Dragoljuba Trindića rodom iz ubskog sela Čučuge.