Podela besplatnih sadnica (foto: DjordjeDjokovic)
Podela besplatnih sadnica (foto: DjordjeDjokovic)
10.04.2021, 10:34

Građanima Valjeva poklonjene sadnice belog jasena

č: | fb:

U okviru akcije "Posadi svoj hlad", građanima Valjeva poklonjeno je 100 dvogodišnjih sadnica belog jasena. Kako je rečeno u Gradskoj upravi, koja je realizovala akciju, interesovanje građana je bilo veliko tako da su sadnice brzo podeljene.

 

Podela besplatnih sadnica

Podela besplatnih sadnica (Foto: Đorđe Đoković)

Pejzažni arhitekta u Gradskoj upravi Olga Janković je navela da svaka sadnica belog jasena sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kojeg mogu da se registruju i prate dalja uputstva svi koji su danas dobili sadnice.

 

- Veoma smo zahvalni, pošto se borimo protiv aerozagađenja i učestvujemo u svim mogućim akcijama, kako bi pomogli našem gradu da se izbori sa tim problemom. Takođe smo učestvovali i u projektu "Pošumljavanje grada Valjeva" gde smo dobili četiri miliona dinara od Ministarstva zaštite životne sredine i gde ćemo na jesen pošumiti grad Valjevo sa većim i kvalitetnim sadnicama – rekla je Olga Janković.

Olga Janković

Olga Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Najavila je da će na jesen biti organizovana još jedna akcija, ovaj put jesenje sadnje, te očekuje da će grad dobiti veći broj sadnica.

 

Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici

 

U akciji "Posadi svoj hlad", koju organizuje nevladina organizacija "Zeleni razvojni centar" iz Sremske Mitrovice, do sada je podeljeno oko 60.000 sadnica u mestima širom Srbije. Prema rečima organizatora, akcija nije samo ekološka, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Iz ove organizacije su poručili da drveće sadimo u gradovima, zato što tamo i živimo.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 4 sati 39 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 4 sati 51 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 6 sati 12 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...