Podela besplatnih sadnica (foto: DjordjeDjokovic)
Podela besplatnih sadnica (foto: DjordjeDjokovic)
10.04.2021, 10:34

Građanima Valjeva poklonjene sadnice belog jasena

č: | fb:

U okviru akcije "Posadi svoj hlad", građanima Valjeva poklonjeno je 100 dvogodišnjih sadnica belog jasena. Kako je rečeno u Gradskoj upravi, koja je realizovala akciju, interesovanje građana je bilo veliko tako da su sadnice brzo podeljene.

 

Podela besplatnih sadnica

Podela besplatnih sadnica (Foto: Đorđe Đoković)

Pejzažni arhitekta u Gradskoj upravi Olga Janković je navela da svaka sadnica belog jasena sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kojeg mogu da se registruju i prate dalja uputstva svi koji su danas dobili sadnice.

 

- Veoma smo zahvalni, pošto se borimo protiv aerozagađenja i učestvujemo u svim mogućim akcijama, kako bi pomogli našem gradu da se izbori sa tim problemom. Takođe smo učestvovali i u projektu "Pošumljavanje grada Valjeva" gde smo dobili četiri miliona dinara od Ministarstva zaštite životne sredine i gde ćemo na jesen pošumiti grad Valjevo sa većim i kvalitetnim sadnicama – rekla je Olga Janković.

Olga Janković

Olga Janković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Najavila je da će na jesen biti organizovana još jedna akcija, ovaj put jesenje sadnje, te očekuje da će grad dobiti veći broj sadnica.

 

Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici

 

U akciji "Posadi svoj hlad", koju organizuje nevladina organizacija "Zeleni razvojni centar" iz Sremske Mitrovice, do sada je podeljeno oko 60.000 sadnica u mestima širom Srbije. Prema rečima organizatora, akcija nije samo ekološka, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Iz ove organizacije su poručili da drveće sadimo u gradovima, zato što tamo i živimo.

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 8 sati 46 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 1 komentar

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 8 sati 46 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 5 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...