Buduća privredna zona u Popučkama (foto: Đorđe Đoković)
Buduća privredna zona u Popučkama (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2021, 09:09

Drugi nemački investitor sve bliži Valjevu, ali još uvek nepoznat

č: | fb:

Ni nakon jučerašnjeg razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, ovdašnja javnost nije saznala više detalja o drugom mogućem nemačkom investitoru o čijem dolasku u naš grad se govori skoro tri meseca.

 

Da je valjevski gradonačelnik u Beogradu "na radnom sastanku sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem", saopštila je juče na sednici lokalnog parlamenta predsednica Skupštine grada Snežana Rakić obaveštavajući odbornike i javnost zbog čega Gojković ne prisustvuje zasedanju.

 

Međutim, Rakić nije govorila o detaljima susreta valjevskog gradonačelnika i predsednika Republike, niti o tome koje vesti će nam gradonačelnik doneti iz Beograda.

Radoica Rstić

Radoica Rstić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nešto više o "dobrim vestima" je, tokom rasprave o kreditnom zaduženju Valjeva za 85 miliona dinara za kupovinu zemljišta zbog proširenja privredne zone u cilju dovođenja potencijalnih investitora, saopštio šef odborničke grupe SNS Radoica Rstić.

 

"Upravo sam dobio informaciju da se u ovom trenutku naš gradonačlnik Lazar Gojković nalazi u Predsedništvu Srbije na sastanku sa našim predsedikom Aleksandrom Vučićem i drugim investitorom iz Nemačke sa svojim pismom o namerama zainteresovanim za dolazak u naš grad i otvaranje fabrike upravo na tom novom zemljištu koje ćemo da kupimo. Imam informaciju da će nemački investitor zaposliti i više od 800 radnika koliko je ponudio u pismu o namerama. Sad se već pominje cifra i od 950 radnika. I to su jako dobre vesti i za građane Valjeva i za sve nas ovde", rekao je Rstić za skupštinskom govornicom.

 

S obzirom na to da je Rstić samo nagovestio "dobre vesti" koje će nam iz Beograda doneti gradonačelnik, zamolili smo Lazara Gojkovića za izjavu o sastanku sa predsednikom Srbije i za nešto više detalja o budućem nemačkom investitoru i "dobrim vestima".

 

"Informacije sa sastanka u vezi investitora nisu još uvek za javnost, a kada budu bile blagovremeno ćemo ih objaviti", odgovorio nam je u poruci gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 15 sati 37 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 18 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.