Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2021, 16:09

Podneta optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub – Lajkovac 2017. godine

č: | fb:

Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv v.d. direktora "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva u tom javnom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povređena, saznaje N1.

 

N1 prenosi da je optužnica podneta i protiv JP "Putevi Srbije".

 

Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa, u Stublenici, kada je jedna osoba poginula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

 

Kako se navodi u optužnici, vozač "mercedesa" se tom prilikom kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kod mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošavši pored betonskih prepreka, jer je jedna bila pomerena, zbog čega je omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake.

 

Nakon toga, u mestu Stublenica, vozač je udario u neosvetljenu betonsku barijeru, a nakon toga sleteo sa autoputa u izgradnji.

Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11

Saobraćajka na nezavršenom Koridoru 11 (Foto: Kolubarske.rs)

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv Drobnjaka, Stojisavljevića i "Putava Srbije" prikupljeni dokazi koji "potkrepljuju opravdanu sumnju" da su izvršili krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

 

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti ostvarili korist za JP "Putevi Srbije" u iznosu od skoro devet miliona dinara, prenosi N1. 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 40 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 29 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.