Početak radova Divčibare-Krčmar (foto: www.valjevo.rs)
Početak radova Divčibare-Krčmar (foto: www.valjevo.rs)
26.05.2021, 12:09

Počeli radovi na putu Krčmar-Divčibare

č: | fb:

Početak radova na izgradnji puta Krčmar-Divčibare bilo je još jedno pitanje i još jedno pisanje Kolubarskih.rs koja su podstakla predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni svoje obećanje, što nas i te kako raduje. Podsećamo, predsednik je u Divcima prilikom obilaska radova na brzoj saobračajnici rekao da ga našim pitanjima o neispunjenim obećanjima, uvek "podstaknemo da radi još više". 

 

Nakon pitanja, koje smo pre 15 dana postavili JP "Putevi Srbije", o početku radova na deonici Krčmar-Divčibare i posle našeg teksta "Sve nam se čini da nas predsednik Vučić gasira", objavljenog pre dva dana, u kome smo, pored ostalog, naveli da radovi na deonici Krčmar-Divčbare još uvek nisu počeli i pored toga što je prema Vučićevoj najavi trebalo da počnu prvih dana aprila, iz PR službe Grada stiglo je obaveštenje da su radovi na deonici Krčmar-Divčibare upravo počeli.

Gradonačelnik obilazi prvi dan radova

Gradonačelnik obilazi prvi dan radova (Foto: www.valjevo.rs)

U saopšenju dostavljenom medijima, piše da su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković obišli u utorak prvi dan radova, koji su otpočeli od Divčibara posle benzinske pumpe i nastaviće se do Krčmara". Nije navedeno zbog čega radovi počinju od Divčibara, a ne od Krčmara.

 

"Asfaltiraće se 12,5 kilometara puta, a vrednost radova je 392 miliona dinara bez PDV-a. Rehabilitaciju puta finansira JP 'Putevi Srbije', a izvodi Preduzeće za puteve Valjevo. Pored asfaltiranja biće rešena i drenaža puta. Rok za završetak je 120 kalendarskih dana", navodi se u informaciji PR službe Grada.

 

Dalje piše da je "ovo važan podsticaj za razvoj turizma na Divčibarama, u koje se proteklih godina ulaže dosta novca, a vlada i veliko interesovanje investitora, koji zidaju brojne apartmane. Boljoj ponudi Divčibara doprineo je i sada već uspešan rad hotela 'Crni vrh’, u vlasništvu porodice proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića i ski staza 'Crni vrh', ali i brojni drugi sadržaji koji se nude posetiocima“.

 

Inače, mediji nisu pozvani da zajedno sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem obiđu "prvi dan radova veoma značajnih za Valjevo i Mionicu".

 

Verovatno je nepozivanje medija na "prvi dan početka radova", za koje smo i te kako zainteresovani, namera gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da izbegne novinare i njihova "nezgodna pitanja". A možda je bila žurba da se ode na Divčibare, fotografiše pored radnika sa lopatama i pored valjka, da se pokaže, što ne bi bilo prvi pout, da nije tačno pisanje "neprijateljskih internet novina" i da se pokaže da su "počeli radovi na rekonstrukciji 12,5 kilometara puta od Krčmara do Divčibara, koje je 23. marta u Divcima, najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić".

 

Zaključujemo, važno je da se gradi i radi pa makar na to podstakla i pitanja i pisanja Kolubarskih.rs.

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 7 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 6 sati 7 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 6 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...