Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2021, 07:29

Pravobranilac da pokrene postupak radi utvrđivanja ništavosti ugovora o poklonu gradskog zemljišta

č: | fb:

Stranka slobode i pravde je Zajedničkom pravobranilaštvu Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina dostavila nesporne dokaze da je na katastarskoj parceli broj 14155 Ko Valjevo umesto dosadašnjeg vlasnika Grad Valjevo upisana Republika Srbija – Direkcija za imovinu Republike Srbije.

 

„Ističemo da je zakonska obaveza gradskog pravobranioca da ispita kako je došlo do prenosa svojine na navedenoj parceli i ukoliko ustanovi da ceo postupak nije sproveden po zakonu, bez odlaganja, pokrene postupak pred nadležnim sudom radi utvrđenja ništavosti ugovora o prenosu prava svojine. Naglašavamo da nam nije cilj da utičemo na rad nadležnih organa već da istaknemo da je hitnost u postupanju u ovom postupku od krucijalnog značaja za interese grada Valjeva", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

 

Građanima Valjeva poručuju da ne smemo više okretati glavu od onoga što nam je svima poznato – gradom nam upravljaju obični poslušnici, koji su spremni na sve samo da bi se dodovorili gazdama, bahato uništavajući sve ono što su generacije pre nas sticale i čuvale. "Divčibare su već uništili, danas su na redu Popučke, sutra će to biti park Pećina i Gradac, i tako redom dok kamen na kamenu ne ostane!", kažu u SSP.

Aktuelno

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Sedmo izdanje Pre 16 sati 36 minuta

Mountain Music Fest ovog vikenda na Divčibarama

Sedmo izdanje Mountain Music Festa (MMF) biće održano ovog vikenda, od 12. do 14. avgusta na Divčibarama. Nastupiće 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Program za posetioce različitih...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 10.08.2022

"Bilo kakva da je, moja je!"

Šta znači biti "za svoju zemlju" odnosno "svoj narod", što je zahtev za koji se obično smatra nečim o čemu nema spora? (Pa ni razmišljanja). Za zemlju geografski ili demografski, za teritoriju ili...  · 1 komentar