Sa nagrađenim učenicima Muzičke škole (foto: Rotari klub Valjevo)
Sa nagrađenim učenicima Muzičke škole (foto: Rotari klub Valjevo)
17.06.2021, 06:56

Goran Branković predsednik Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Aleksandra Đukića, preuzeo je mladi valjevski advokat Goran Branković, koji će funkciju obavljati do juna 2022. godine.

 

U duhu jednog od svojih važnih principa da služe lokalnoj zajednici, valjevski rotarijanci već devet godina nagrađuju najbolje učenike jedne ovdašnje srednje škole, a ove godine na redu je bila srednja muzička škola "Živorad Grbić", a na predlog Nastavničkog veća ove škole nagrađeni su Marija Obradović (flauta) i Andrija Tanasković (klavir) učenici prvog razreda, a posebnu nagradu su dobili maturanti Isidora Lazarević (teoretski odsek) i Jovan Muratović (viola).

 

Dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Aleksandar Đukić se zahvalio svim članovima kluba i podsetio na aktivnosti koje su valjevski rotarijanci sproveli u izuzetno teškoj godini koju je obeležila pandemija koronavirusa. Te aktivnosti uključuju donaciju 28 uređaja za prečišćavanje vazduha porodilištu i pedijatriji Opšte bolnice Valjevo i organizacijama koje rade sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, organizovanje akcije čišćenja Divčibara, donaciju za rekonstrukciju svlačionica FK "Tešnjar" i poklon knjige biblioteci OŠ "Miloš Marković" u Donjim Leskovicama.

 

Novoizabrani predsednik valjevskih rotarijanaca Goran Branković se zahvalio na prilici da klub predvodi u godini u kojoj se obeležava vredan jubilej, 25 godina od osnivanja i rada Rotari kluba Valjevo i najavio još puno novih aktivnosti na pomoći lokalnoj zajednici po kojima su rotarijanci prepoznatljivi u celom svetu.  

 

Goran Branković, diplomirani pravnik, rođen je 1985.god. u Valjevu. Završio je Valjevsku gimnaziju i Pravni fakultet u Beogradu. Advokaturom se bavi od 2013. godine, a član Rotari kluba Valjevo je od 2018. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

 

Primopredaja dužnosti predsednika Rotari kluba, pred istek stare i početak nove rotarijanske godine, održana je u Šušeoci u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu "Eko impuls".

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 7 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 9 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara