Marinika Tepić i Dragan Đilas (foto: Kolubarske.rs)
Marinika Tepić i Dragan Đilas (foto: Kolubarske.rs)
15.07.2021, 09:04

Tepić: Režim da pusti profesionalce da rade svoj posao

č: | fb:

Potpredsednica Stranke Slobode i prvade (SSP) Marinika Tepić kaže da kada bi režim pustio profesionalce - policiju, tužilaštvo i pravosuđe da rade svoj posao sva krivična dela, bez izuzetka, bi bila procesuirana, a mi ne bismo imali nikakvih problema.

 

Prilikom nedavne posete Valjevu, odgovarajući na pitanje novinara da li nam treba stroži zakon ili edukacija kada je reč o krivičnim delima seksualnog zlostavljanja, uznemiravanja, nasilja..., Marinika Tepić kaže da što se zakona tiče mi nemamo uopšte loša rešenja, ali imamo problem sa zloupotrebom i nepoštovanjem zakona.

 

"Nama prvo u Srbiji, naročito po tom pitanju ali i po svim drugim, vlast i režim treba da puste profesionalce da rade svoj posao, da policija, tužilaštvo, sudstvo, rade svoj posao, i onda ne bi bilo nikakvih problema. Mi imamo problem to što se zakoni pišu da bi se podilazilo nekim intersnim grupama, da se hvataju krivine u zakonskim šupljinama, da bi intersna grupa, partija i bratija imali od toga korist, a ne svaki pojedinac po bilo kojoj tački u Srbiji. Dakle, iako nismo isti mi moramo da budemo jednaki pred zakonom. Kada su u pitanju ovi slučajevi, oštećene žene, mi imamo sasvim solidne zakone, ali imamo problem to što je tužilaštvo gluvo, nemo i slepo na takve situacije. Tužilac je usko grlo, Zagorka Dolovac, po svom resornom zakonu, ima mogućnost da svakog dana u svakom minutu, ako vidi da istraga kaska, izvuče predmet i naloži dodatne mere. Zagorka Dolovac ima isto tako zakonsko ovlašćenje da kada čuje bilo koju informaciju za koju postoji osnov sumnje da je krivično delo u pitanju, a naročito teško krivično delo, sma može odmah da naloži istražne mere“, rekla je Tepić.

 

Ponovila je da svako njeno obraćanje tužilaštvu je svojevrsna usmena krivična prijava. Dodala je da svaki put nakon otkrivanja afera, teških tema, uvek na kraju poruči tužilaštvu da smatra to usmenom krivičnom prijavom i da tužilaštvu stoji na raspolaganju.

 

"Ja sam kilograme i kutije materijala od Krušika, Aseka, trgovine oružjem, partije i bratije, raznih kombinacija, nosila na noge Zagorki Dolovac. Čeka reizbor, to je očigledno ta cena", zaključia je potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 5 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 54 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.