Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2014, 06:55

Koalicija zavisi od stava Beograda

č: | fb:

Vladajuća većina, koju čini SPS sa koalicionim partnerima DSS, URS, Pokret za Valjevo, LDP, PSS, GG „Novosrbijanci“ i GG „Za Valjevo“, je stabilna, a potvrda te stabilnosti je septembarska sednica Gradskog veća i sednica Skupštine grada koja je zakazana za 26. septembar, rekao je za VTV  gradonačelnik Stanko Terzić. I pored te stabilnosti, on ne isključuje i mogućnost „okupljanja šireg fronta političkih subjekata”, kao ni ponovnu koaliciju sa naprednjacima.

- Mi smo spermni za razgovor sa svima, što naravno zavisi i od stava centrala SPS i SNS u Beogradu, rukovodstva naših partija i iskrene spremnosti drugih političkih partija da učestvuju u nekom novom konceptu. Ni jednu odluku nismo doneli bez konsultacija sa našom centralom. U kom pravcu će dalje ići, videćemo kakav će i oni imati stav. Neću ništa da prejudiciram. Ako postoji spremnost s druge strane, mi ćemo razgovarati. Ima nekih nagoveštaja na nivou naših rukovodstava u Beogradu, treba da razgovaraju i od toga zavisi kako ćemo mi u Valjevu postupati – kaže gradonačelnik Stanko Terzić.

On je istakao da bez obzira na dogovor dva rukovodstva u Beogradu, socijalisti imaju obavezu prema sadašnjim koalicionim partnerima, koji su, kako reče, izdržali veliki pritisak i bili su lojalni.

- Naši koalicioni partneri za ove dve godine pokazali su izuzetno visok stepen ljudske i političke pouzdanosti i lojalnaosti, kao i operativnosti. Nismo ih do danas izneverili, nećemo ni u narednom periodu - poručio je Terzić.

Gradonačelnik Stanko Terzićje je u izjavi za VTV rekao da su bili svesni, kada su pravili novu koaliciju bez naprednjaka, da će to imati negativne posledica po grad. „Poplave i sve ono što se dešavalo pokazalo je da bi Valjevu bilo drugačije da je druga struktura na vlasti, da su u koaliciji  naprednjaci“, objasnio je Terzić.

Gradonačelnik Valjeva smatra da vlast i sve partije moraju da vode  računa o intersu građana. „Treba, koliko je to moguće u zemlji Srbiji, da prevaziđemo lične sujete, animozitete i ranije sukobe, i da kao liniju vodilju postavimo interes građana“, poručio je Stanko Terzić.

 

Aktuelno

Mihailo Nikić (foto: www.valjevo.rs)
Juniorskom prvaku Srbije u tenisu Pre 1 dan 13 sati

Mihailu Nikiću čestitao gradonačelnik Valjeva

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uputio je čestitku Mihailu Nikiću, juniorskom prvaku Srbije u tenisu. "Veoma sam ponosan na činjenicu da je Valjevo posle mnogo godina dobilo šampiona države u...  · 2 komentara