DRagan Popović (foto: Kolubarske.rs)
DRagan Popović (foto: Kolubarske.rs)
04.08.2021, 10:32

Popović zatečen govorom i glasanjem kolege Pavlovića

č: | fb:

"Odluka da se predsedniku Srbije Aeksandru Vučiću dodeli zvanje počasnog građanina Valjeva bilo je jedino dobro što se desilo na Skupštini grada u utorak 27. jula, sve ostalo veoma zabrinjava", rekao je na konferenciji za novinare Dragan Popović, odbornik Jedinstvene Srbije (JS), koja je u valjevskom parlamentu u koaliciji sa socijalistima.

 

On je naglasio da je bio zatečen najpre govorom, a potom i glasanjem odbornika SPS i šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića sa kojim je zajednički uputio predlog da se odluka o počasnom građaninu donese.

 

- Nije na meni da analiziram razloge kojima se odbornik SPS-a u Skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović rukovodio, a nemam ni ovlašćenje da tražim objašnjenje i odgovornost ostalih odbornika SPS-a koji su pošli za njegovim stavom, pri čemu je deo odbornika socijalista za vreme glasanja sedeo u sali i nije glasao dok je drugi deo odbornika SPS-a boravio u holu ispred sale. Ipak, kao koalicioni partner SPS-a u Skupštini grada Valjeva, i prevashodno kao jedan od podnosilaca predloga, nemam drugog izbora nego da se kategorički distanciram od postupka odbornika Socijalističke partije Srbije, a i samog Đorđa Pavlovića, uz važnu napomenu da sa njihovom namerom niti sam bio upoznat niti me je iko od njih oko toga konsultovao – rekao je Popović i poručio da se "piše samo rezultat i samo se pobednici pamte!".

 

Komentarišući dešavanja na sednici Skupštine u vezi proglašenja Vučića za počasnog građanina, Popović je rekao da nije samo u pitanju političko nadmudrivanje onih koji drugačije misle već su pojedinci otišli toliko daleko da su ugrozili kako autoritet institucije predsednika Republike tako i značaj najvrednije nagrade koju ovaj grad ima.

 

On je naglasio da kao odbornik JS u Skupštini grada Valjeva, koji predstavlja sve građane Valjeva, i kao podnosilac predloga, bez kojeg ne bi bila doneta odluka o dodeli zvanja počasnog građanina Valjeva Aleksandru Vučiću, ima obavezu da javno pojasni određene stvari. Poručuje da mu je jedini cilj da zaštiti ugled institucije predsednika Republike Srbije i grada Valjeva i najznačajniju titulu našeg grada, jer se radi o trajnim i neprolaznim vrednostima sa kojima se apsolutno niko nikada ne sme igrati.

 

Popović je ponovio da zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Valjevo ima istorijsku priliku da konačno postane ono što oduvek i zauvek treba da bude: prestonica zapadne Srbije u kojoj žive srećni i zadovoljni ljudi i grad koji svi rado žele da posete sa neodoljivom željom da mu se ponovo vrate.

 

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je zasluženo postao ponositi počasni građanin Valjeva, a Valjevke i Valjevci su dobili ulaznicu za lepšu i bolju budućnost! – zaključio je Popović na konferenciji za novinare koju je završio uz poklič: "Živeo predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić! Živelo Valjevo! Živela Srbija!".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 51 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 40 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.