Dragan Popović (foto: Kolubarske.rs)
Dragan Popović (foto: Kolubarske.rs)
19.08.2021, 09:09

Valjevska vlast je opozicija i građanima i Predsedniku Srbije i Vladi

č: | fb:

Ocenjujući učinak valjevske vlasti za godinu dana, zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Dragan Popović je uporedio aktivnosti i dela republičke i lokalne vlasti. Popović je naveo da dok predsednik Republike i Vlada rade u najboljem interesu građana Srbije i našeg grada, lokalna vlast vodi suprotnu politiku kojom direktno radi protiv interesa Valjevki i Valjevaca. 

 

U prilog toj tvrdnji, Popović je naveo nekoliko primera.

 

- Predsednik Republike Srbije i Vlada se bore protiv organizovnog kriminala i korupcije, dok lokalnu vlast promovišu javni funkcioneri protiv kojih je potvrđena optužnica i traje suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, jer ih država goni zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili novac namenjen bolesnoj deci. Republičke vlasti striktno poštuju zakon u svom delovanju, dok lokalna vlast nezakonito postavlja načelnika Gradske uprave grada Valjeva i nezakonito imenuje glavnog urbanistu u našem gradu. Predsednik Republike Srbije i Vlada su obezbedili dolazak nemačkog investitora u Valjevo, dok je lokalna vlast napravila problem oko zemljišta za izgradnju fabrike zbog čega je ceo slučaj završio na sudu - nabraja Popović.

 

Dalje navodi da dok državni vrh rešava probleme građana, lokalna vlast ne može da obezbedi građanima dežurnu Apoteku u vreme korone, zatim da dok republička vlast racionalno troši budžetska sredstva u interesu građana, lokalna vlast "baca u bunar" više od 120 miliona dinara iz budžeta grada za dugove Apoteke i svakog meseca i dalje daje iz budžeta više od tri miliona dinara, a konačnog rešenja za opstanak Apoteke nema ni na vidiku. I dok državni vrh insistira na transparentnosti u svom radu, lokalna vlast proglašava državnom tajnom rešavanje problema gradske Apoteke.

 

- Republička vlast je pokrenula ogromne javne investicije, dok lokalna vlast od početka ove godine jedva da je raspisala tek jednu javnu nabavku za realizaciju kapitalnih projekata. Predsednik Republike i Vlada grade bolnice, puteve, mostove, koridore, škole, vrtiće, dok lokalna vlast nije u stanju da okrpi rupe na centralnim gradskim ulicama niti da obezbedi da nam grad bude čist i uredan - kazao je Popović.

 

Zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS još nabraja da dok u Republičkom parlamentu, narodni poslanici zahtevaju da se u Krivični zakonik uvede krivično delo napada na porodicu političara, u lokalnom parlamentu zamenik predsednika Skupštine grada psuje majku odbornicima opozicije.

 

"Najbolji pokazatelj nesposobnosti lokalne vlasti u prvih godinu dana jeste činjenica da nam propadaju objekti koji se nalaze na najatraktivnijim lokacijama u gradu kao što su zgrada Železničke stanice, bivša zgrada Radio Valjeva i Dom vojske, jer naši vlastodršci nemaju nikakvu ideju šta bi sa tim objektima uradili - naveo je Dragan Popović i zaključio da ima još puno primera, ali svi dokazuju istu stvar da je u Valjevu lokalna vlast opozicija i građanima Valjeva i Predsedniku Republike Srbije i Vladi!

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 13 sati 3 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara