Učenici Poljoprivredne škole (foto: www.valjevo.rs)
Učenici Poljoprivredne škole (foto: www.valjevo.rs)
01.09.2021, 09:39

Počela školska godina uz primenu epidemioloških mera

č: | fb:

Danas je počela nova školska godina uz primenu mera zaštite od širenja koronavirusa. Valjevo je među 15 lokalnih samouprava gde će se, zbog epidemiološke situacije, nastava za srednjoškolce odvijati po kombinovanom modelu, dok je u većem delu Srbije nastava organizovana u kompletnim odeljenjima i sa časovima od po 45 minuta. I valjevski osnovci nastavu će pohađati redovno sa časovima od po 45 minuta.

 

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dalji način rada obrazovnih ustanova zavisiće od epidemiološke situacije u lokalnim samoupravama.

 

Učenicima Valjeva uspešnu novu školsku godinu danas su u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" poželeli gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, rukovodilac Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug dr Zorica Jocić i direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić.

 

"Retki su datumi koji izazivaju samo lepe uspomene, kao što je to 1. septembar. To je dan koji okuplja pored dece, njihovih nastavnika, učitelja, profesora i svih zaposlenih u prosveti i njihove roditelje, porodice, prijatelje. Želim vam svima uspešnu školsku godinu i da više razgovaramo o znanju, ocenama, opremljenim školama, a manje o koroni i zabranama koje su neophodne da bi se sprečilo širenje ovog virusa", rekao je Gojković.

 

On je posebno iskoristio priliku da đacima prvacima čestita polazak u školu, jer "oni danas otpočinju svoje školovanje".

Gojković, Jocić, Gajić

Gojković, Jocić, Gajić (Foto: www,valjevo.rs)

 

Rukovodilac Školske uprave dr Zorica Jocić je poželela da ova godina bude pre svega zdrava. Ona je naglasila da je situacija bolja nego prošle godine, jer ove godine imamo vakcinu koja je dostupna svima, i kolegama nastavnicima i učenicima.

 

"Molimo vas da se pridržavate svih epidemioloških mera koje su propisane, jer one štite sve vas od širenja virusa koji može biti i te kako opasan. Što se tiče škole u kojoj smo danas, izabrali ste zaista dobru školu u kojoj su nastavnici posvećeni svom radu, učenici postižu dobre rezultate, a rukovodstvo kvalitetno radi. Tako da tu nema omaške, a na vama je da samo učite i stičete znanja, i da nakon toga, kada izađete iz ove škole, umete to i da primenite", poručila je dr Zorica Jocić.

 

Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo" je učenicima poželeo dobro zdravje i sreću tokom školovanja, a roditeljima je poručio da su upisom deteta u ovu školu napravili pravi izbor, jer su izabrali jednu od najboljih poljoprivednih škola u Srbiji i regionu. 

 

"To ne govore samo rezultati spoljašnjeg vrednovanja od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koju su sproveli prosvetni savetnici Školske uprave Valjevo, već i samo okruženje koje je stimulativno, uslovi rada, nastavna sredstva, oprema. Ono što je najbitnije je nastavni kadar, koji pruža ogromne mogućnosti za razvoj i napredovanje učenika. U našoj školi učenik je u centru pažnje i sve aktivnosti svih zaposlenih su sa željom da se učenik razvija pre svega i da postane zdrava, čestita, poštena, marljiva, radna osoba i da stekne neophodna znanja i kompetencije koje su mu potrebne za bavljenje budućim poslom", rekao je Milan Gajić.

Učenici Poljoprivredne škole

Učenici Poljoprivredne škole (Foto: www,valjevo.rs)

 

I valjevski osnovci i srednjoškolci seli su u školske klupe uz intoniranje državne himne "Bože pravde".

Aktuelno