Ulica Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
06.09.2021, 09:38

Danas bi trebalo da počne rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

č: | fb:

Nakon četiri godine obećanja i najava konačno će biti sređena Ulica Vuka Karadžića jedna od centralnih gradskih ulica. Prema najavi iz Gradske uprave i gradilišnoj tabli, danas bi trebalo da počnu radovi u Ulici Vuka Karadžića koja će biti kompletno rekonstruisana u dužini od 550 metara, od Železničke ulice do mosta na Kolubari.

 

Posao vredan blizu 127,2 miliona dinara sa PDV-om na javnoj nabavci, koja je okončana 30. juna, dobila je grupa ponuđača "Kompresor ing", PZP Valjevo i "Elektrovolt". Rok za završetak radova je, kako je napisano na gradilišnoj tabli, 90 radnih dana ili 10. januar 2022. godine.

 

Prema konkursnoj dokumentaciji radiće se rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete. Odustalo se od izgradnje biciklističke staze zbog toga što bi zbog staze bila posečena sva stabla duž ulice, a to je kako su naveli u Gradskoj upravi, "neprihvatljivo rešenje". Tkođe se odustalo od postavljanja crnih kamenih ploča na trotoare jer bi to koštalo oko 100 miliona dinara, što je "nerecionalno i bespotrebno". 

Gradilišna tabla

Gradilišna tabla (Foto: Kolubarske.rs)

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, utvrđen je privremeni režim saobraćaja dok traju radovi od raskrsnice sa Železničkom ulicom do mosta na Kolubari, u periodu od 6. septembra do 6. decembra 2021. Godine.

 

U delu ulice zatvorenom za saobraćaj biće dozvoljen prolaz vozilima za snabdevanje objekata, vozilima stanara na postojeće parkinge i kolske ulaze u dvorišta i vozilima izvođača radova koji nemaju alternativu za dopremanje materijala na postojeća gradilišta u delu zatvorene ulice, do ispred rova gde se obavezno fizičkim barijerama zatvara saobraćaj.

 

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na kolovozu i trotoaru u Ulici Vuka Karadžića gde se izvode radovi.

 

"Radovi su podeljeni u šest faza i izvođač radova GP Kompresor ing je obavezan da obavesti javnost pre početka svake od faza izvođenja o periodu trajanja te faze", saopšteno je iz Gradske uprave.

 

U rešenju koje je uradilo nadležno odeljenje Gradske uprave Valjevo navedene su sve faze i zatvaranja ulica, kao i preusmeravanje javnog gradskog saobraćaja.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 11 sati 4 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 13 sati 40 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara