IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2014, 13:09

Letnja naučna škola

č: | fb:

U ISP Petnica u toku je tradicionalna Letnja naučna škola uz učešće 100 učenika osmog razreda osnovnih škola iz Srbije i susednih zemalja. Cilj je da se kroz prezentaciju osnovnih naučnih metoda i istraživačkog rada polaznicima LNŠ omogući da se upoznaju sa raznim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke, saopšteno je danas iz ISP.

Oni će učestvovati u teorijskim, praktičnim i istraživačkim aktivnostima u naučnim oblastima zastupljenim u programu Istraživačke stanice. Moći će i da se bave fotografijom, a tradicionalno će pripremiti i svoje novine o boravku u Petnici. LNŠ traje do 20. septembra.

 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 37 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara