Oštećenje u Pantićevoj ulici (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Oštećenje u Pantićevoj ulici (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
08.09.2021, 11:19

Ne rešava se problem letvicom i zasipanjem rupa šoderom

č: | fb:

Više od mesec dana Ulica dr Pantića kod broja 114 je oštećena, i umesto da nadležni to poprave i asfaltiraju, oni su odlučili da rupu zatrpaju šoderom jer je to mnogo lakše, a i jeftinije.

 

Žitelji tog dela Pantićeve ulice kažu da su odgovorni, prvo kada se pojavilo oštećenje, rupu "popunili" kao nekim znakom koji upozorava da je saobraćajnica oštećena, poput onog takođe u Pantićevoj ulici u neposrednoj blizini Ulice Vuka Karadžića. Pričaju da je taj znak upozoravao vozače nekoliko dana, a onda je došao radnik i sa "jednom lopatom zatrpao rupu".

 

"I misle da su rešili problem, a nisu. Nakon nekoliko dana je pala kiša koja je te kamenčiće i pesak raznela svuda po kolovozu, a ono malo što je ostalo, razneli su automobili koji tuda prolaze", svedoči naš sagovornik i dodaje da su potom rupu dopunili sa još malo kameničića koji će sigurno vrlo brzo ponovo biti razbacani svuda po ulici...

Rupa u Pantićevoj kod broja 114

Rupa u Pantićevoj kod broja 114 (Foto: Kolubarske.rs)

 

Oštećenje u Dr Pantića kod broja 114 nije jedino na toj ulici. Skoro celom dužinom postoje manja ili veća i to, kao po pravilu, na metar od skoro svake šahte u toj ulici, što utiče na bezbednost saobraćaja.

 

S obzirom na to da počinje rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića te da će biti zatvorena za saobraćaj, jasno je da će Pantićeva biti opterećenija, otuda smo nadležen u Gradskoj upravi pitali da li će pre jeseni i kiša biti sanirana sva oštećenja u toj ulici?

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastruktur Branko Vuković kaže da saniranje i asfaltiranje tog oštećenja nije u nadležnosti Grada, nego je u nadležnosti JKP Vodovod.

 

"Zvali smo nebrojene puta Vodovod zbog tog i još jednog oštećenja u Pantićevoj koja su samo popunjena šoderom koju spira voda ili puca. Vodovod je dužan da taj problem reši i da asfaltira taj deo gde je oštećenje. Grad to može da asfaltira, ali time nismo rešili problem, jer će to ponovo da potone sve dok ne bude otklonjen kvar ili rekonstruisane cevi ispod ulice, koje se nalaze između slivnika i šahti, zbog čega i tone asfalt", kađe Vuković. Dodaje da će, ukoliko JKP Vodovd nema sredstva, Grad asfaltirati oštećenje, ali oni pre toga treba da reše problem.

 

Da li će i kada rešiti problem, pitala sam direktora JKP Vodovod Ivana Filipovića. Kaže da će sigurno rešiti, ali prvo treba da utvrde da li je problem zbog instalacija vodovoda ili nekih drugih s obzirom na to da ispod tog dela Pantićeve ulice prolaze i brojne instalacije.

 

"Naša ekipa će u četvrtak izaći na teren kako bi utvrdila da li je do ulegnuća asfalta došlo zbog cevi našeg slivnika. Ukoliko jeste saniraćemo i asfaltirati oštećenje u narednih desetak dana", obećao je direktor JKP Vodovod Ivan Filipović.

 

Rupa u Ulici Pere Komirićanca

Rupa u Ulici Pere Komirićanca (Foto: Kolubarske.rs)

Skoro sve valjevske ulice su oštećene. Pojedine su "zakrpljene", ali većina nije, naročito one van centra grada. Te rupe su, poput onih u Pantićevoj, prvo "popunjene" nekim zankom upozorenja, a potom i šoderom. I treba reći da ispod tih ulica nema drugih instalacija osim vodovoda i kanalizacije.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 6 sati 54 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 19 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...