Registracija Prijava preko FB
Učionica (foto: Đorđe Đoković)
Učionica (foto: Đorđe Đoković)
13.09.2021, 09:02

Ćute, a ostavljeni sami sebi i svojim online i live demonima

č: | fb:

Zbog "sve ozbiljnije epidemiološke situacije" od danas su valjevske srednje škole zatvorene, a viši razredi osnovnih škola su prešli na kombinovani model nastave. Povodom te odluke Tima za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, oglasio se Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

 

U saopštenju se navodi da je u petak 10. septembra javnost obaveštena, i to u formi obične servisne informacije, da je Tim doneo odluku da se na teritoriji 40 lokalnih samouprava, uključujući i Valjevo, prelazi na online nastavu za srednje škole i kombinovani model nastave za učenike VII i VIII razreda osnovnih škola.

 

Stranka Sloboda i pravde navodi da se Krizni štab, koji je osnovao Tim, nije sastao od 24. avgusta do 11. septembra kada je održana sednica nakon koje je zaključio da su škole bezbedno mesto i da na sve načine treba izbeći online nastavu. I pored ovakvih zaključaka Kriznog štaba, koji odavno vodi predizbornu kampanju a ne borbu protiv pandemije, doneta je odluka o zatvaranju srednjih škola.

 

"Svedoci smo da se organizuju muzički koncerti i sportske manifestacije sa po 20.000 ljudi, organizuju se svadbe, ispraćaji kao i druge proslave, noćni klubovi, restorani, kladionice rade sasvim normalno, putujući autobuski karavan plaćenih ljubitelja vođe i dalje jezdi Srbijom, ali zato samo u školama vreba opasnost od širenja zaraze i njih treba zatvoriti! Važno je da se građanima obezbedi 'hleba i igara', a ako se deci uskrati škola, svi će ćutati! Ćutaće roditelji, koji silne pare potrošiše na nabavku udžbenika i pribora jer online nastava je OK, ali besplatni online udžbenici nisu. Ćutaće i nastavnici kojima se plan i program predavanja menja na dnevnom nivou, a koji su ostavljeni sami sebi i svojim online i live demonima. Za to vreme deca će sedeti ispred ekrana svojih pametnih uređaja gde će im se 'rupe u znanju' popunjavati iskakanjem reklama o najnovijim događanjima u nakaznim tvorevinama tipa nekakve Zadruge ili Parova, čisto da nešto ne propuste. Za motanje kablova, šivenje donjeg veša i slične poslove, koje je ova vlast namenila našoj deci, bolja 'škola' i nije potrebna", navodi valjevski odbor Stranke slobode i pravde.

 

Podseća da smo, ne tako davnog 31. marta prošle godine, sa dnevnim presekom od 115 novoobolelih i sedam umrlih, dobijali SMS da nas čeka "italijanski i španski scenario", tada je cela država bila pod ključem pa ni škole nisu radile, dok 10. septembra ove godine, kada mediji javljaju o 6.000 novoobolelih i 29 mrtvih, samo škole treba staviti pod katanac!?

 

"Veliki srpski prosvetitelj Dositej Obradović davno je rekao da nema gorih ljudi od onih koji se protive prosvećenju i obrazovanju naroda i takvi, da mogu, i sunce bi ugasili. Nama je sunce davno ugašeno, tamnija noć od ove u kojoj živimo nikada postojala nije... Ipak, ne treba zaboraviti da je noć pred svitanje najtamnija, samo je potrebno da više ne ćutimo zbog nas samih i naše dece, već jasno i glasno kažemo: DOSTA!", poručuje GrO Stranke slobode i pravde.

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 54 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 51 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...