Registracija Prijava preko FB
Akcija udomljavanja kuca  (foto: Lazar Živković)
Akcija udomljavanja kuca (foto: Lazar Živković)
15.09.2021, 10:01

Akcija udomljavanja kuca i maca

č: | fb:

Valjevsko Udruženje za zaštitu životinja "Črna" prošlog vikenda organizovalo je akciju udomljavanja kuca i maca, koja je realizovana u okviru projekta "Glas valjevskog Džekija", podržanog od fondacije "Trag", posvećenog napuštenim psima našeg grada.

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca (Foto: Lazar Živković)

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima naše prve akcije; tri štenca našla su svoj topli dom i dobre udomitelje. Bilo je više od 30 posetilaca, a ovaj put našem štandu priključilo se i nekoliko građana koji su došli da udome kuce i mace o kojima sami brinu. Nekoliko građana javilo se i da se priključi udruženju i da ubuduće daje svoj doprinos brizi o napuštenim psima našeg grada", kažu u Udruženju "Čarna".

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

 

Dodaju da ovim i budućim događajima žele da utiču na razvijanje kulture udomljavanja u Valjevu i okolini, čemu naši građani nisu do sad bili mnogo skloni.

 

"Namera nam je da sugrađane podstaknemo da, umesto da troše novac na kupovinu rasnih pasa, učine humani čin i spasu život i pruže ljubav i dom životinji koja će im pružiti istu, ako ne i veću radost i ljubav od kupljenog psa. Jer usvojen pas je zahvalan na sreći koja mu se ukaže nakon toliko proživljene muke. U obližnjem azilu u Zlatariću ima oko 200 pasa koji vape za domom. Sami ili uz našu pomoć, građani tamo mogu uvek naći psa po svom ukusu: ima ih nežnih i energičnih, sitnih i krupnih, šašavih i elegantnih, kratkodlakih i dugodlakih, šarenih i jednobojnih...", navode iz Udruženja.

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

 

Prema njihovim rečima, u svetu je udomljavanje rastući trend. Dosta pasa iz Srbije svoje vlasnike pronašlo je u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj.

 

"Vreme je da o našim napuštenim životinjama počnemo da brinemo i da ih vrednujemo i mi sami", poručuju iz valjevskog Udruženja za zaštitu životinja "Črna".

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 1 sati 5 minuta

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...

Likovna kolonija Ribnica 2021. (foto: www.mionica.rs)
Po treći put Pre 4 sati 36 minuta

Mionica domaćin likovne kolonije "Ribnica3 2021"

U Mionici je po treći put organizovana likovna kolonija "Ribnica3 2021", koja je okupila 17 umetnika iz Rusije, Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba radova biće...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 37 minuta

U Valjevu preminule još tri osobe, 157 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu su preminule još tri osoba. U Opštoj bolnici trenutno je na lečenju 166 kovid pacijenata. Testirano je 367 na teritoriji Kolubarskog okruga, u Kovid ambulanti...  · 1 komentar