Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
06.10.2021, 08:56

„Narod protiv Rio Tinta”

č: | fb:

Narodna stranka će podneti krivične prijave protiv predsednice Vlade Ane Brnabić, potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović za niz krivičnih dela za koje se sumnja da su počinile, najavljeno je nedavno na konferenciji za medije u prostorijama Narodne stranke.

 

Prema rečima predsednice beogradskog odbora Narodne stranke Ivane Parlić, osnovano se sumnja da su Brnabićeva, Mihajlovićeva i Vujović počinile krivična dela zloupotreba službenog položaja, primanje mita, zagađenja životne sredine, oštećenje životne sredine, povreda prava na informisanje o stanju životne sredine i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

 

Kako je saopšteno, prijava još nije predata, jer je interesovanje građana veliko, tako da će biti otvoreni punktovi širom Srbije na kojima će moći da pruže podršku prijavi svojim potpisom.

 

Punktovi će biti u Beogradu, Loznici, Šapcu, Čačku, Užicu, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Vranju, Leskovcu, Valjevu, Boru, Kikindu, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Rumi, Odžaci i Bujanovcu.

 

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo obaveštava zainteresovane građane Valjeva da svoj potpis mogu dati svakog radnog dana od 15.00 do18.00 časova u prostorijama Narodne stranke Valjevo u Ulici Mirka Obradovića broj 11.

 

"Vikendom ćemo, ako vremenski uslovi dozvole, organizovati štand Narodne stranke na gradskim trgovima, gde će zainteresovani takođe moći da daju svoj potpis. Akciji, koju smo nazvali 'Narod protiv Rio Tinta', građani će moći da se pridruže i onlajn na stranici Narodna stranka Valjevo na Facebook, Instagram i Twiter nalogu, saopštila je Narodna stranka Valjevo.

 

Poručuju građanima "svojim potpisom doprinosite da sačuvamo svoja vekovna ognjišta, da na legalan način stanemo na put kriminalnim radnjama vlasti, i pomažete da nam Srbija ostane zdrava, da iza sebe ostavimo zdravo potomstvo koje će živeti uz čist vazduh, čiste reke i nezagađeno zemljište".

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 6 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara