Registracija Prijava preko FB
Oštećenje u Pantićevoj ulici (foto: Kolubarske.rs)
Oštećenje u Pantićevoj ulici (foto: Kolubarske.rs)
12.10.2021, 09:42

"Nisu sposobni ni rupe da zakrpe" (video)

č: | fb:

I pored najave i obećanja nadležnih u Gradskoj upravi i u JKP Vodovod, još uvek nisu asfaltirana oštećenja u Ulici dr Pantića u delu između Hajduk Veljkove i Sinđelićeve ulice. "Rupe su još veće i opasnije nego što su bile pre dva meseca, a znak upozorenja koji su postavili samo nam otežava", kažu vozači.

 

Oštećenja ne samo da predstavljaju opsanost nego u velikoj meri usporavaju saobraćaj naročito u popodnevnom špicu.

 

"Ukoliko bi se vozila koja dolaze iz pravca Sinđeličeve zaustavila kod rupe i znaka upozorenja, čekajući da prođu automobili koji dolaze iz pravca Hajduk Veljkove ulice, nastao bi saobraćajni kolaps na raskrsnici Sinđelićeve i Pantićeve ulice, tako da smo prinuđeni da prelazimo preko rupe uz rizik da ćemo oštetiti automobil", kažu vozači koji se s pravom ljute. 

Utisak je da se Grad i Vodovd "prepucavaju" na štetu građana, a utisak je i, kako rekoše građani sagovornici Kolubarskih.rs, da "ova vlast nije sposobna ni rupe da zakrpi a kamoli da uradi nešto više". 

 

Kolubarske.rs su pre mesec dana, nakon nekoliko poziva sugrađana koji su nam ukazali na dvomesečni problem oštećene Pantićeve ulice, pozvale nadležne u Gradskoj upravi i JKP Vodovod. Tada je direktor Vodovoda Ivan Filipović obećao da će ekipa Vodovoda izaći na teren kako bi utvrdila da li je do ulegnuća asfalta došlo zbog cevi slivnika i, kako je rekao, "ukoliko jeste saniraćemo oštećenje i asfaltirati taj deo ulice u narednih desetak dana".

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković je podsetio da je Vodovod dužan da sanira svako oštećenje nakon radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. On je rekao da "ukoliko JKP Vodovd nema sredstva, Grad će asfaltirati oštećenja u Pantićevoj ulici, ali oni pre toga treba da reše problem".

 

JKP Vodovod je rešio problem. Pre mesec dana ekipe komunalnog preduzeća su sanirale oštećenja na kanalizacionoj mreži u Pantićevoj ulici, ali tada su rupe ponovo samo presute rizlom, ali ne i, uprkos obećanju, asfaltirane. U Gradskoj upravi nam je rečeno da je Grad bio spreman da "presvuče asfaltom", ali "Vodovod nije baš najstručnije uradio zatrpavanje, rizla treba da se slegne, kako asfalt ne bi pucao i ulica ponovo tonula".  

 

I dok čekaju da se "slegne" rizla, stigle su kiše, oštećenje je još veće i dublje, postavljen je znak upozorenja i ... rešen problem?!

 

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 5 sati 17 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 11 sati 45 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara