Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
12.09.2014, 12:40

Uništena zaostala ubojna sredstva

č: | fb:

Specijalni tim pirotehničara Civilne zaštite Srbije uništio je danas zaostala ubojna sredstva na poligonu Begove vode, kod Valjeva, potvrđeno je Kolubarskim.rs. „Reč je o dve ručne bombe zaostale iz prethodnih ratova, koje su u međuvremenu pronađene na području Kolubarskog okruga“, rečeno nam je.

To je uobičajeni postupak, a tokom rada specijalnog tima iz Beograda prisutni su policija, vatrogasci i Služba hitne pomoći. Akcije uništavanja zaostalih ubojnih sredstava odvijaju se povremeno zavisno od toga koliko je tih sredstava u međuvremeno pronađeno. Njih uglavnom po njivama, tokom poljskih radova, pronalaze meštani, koji o tome najčešće obaveštavaju policiju.

Radnička kolonija, maj 1999.

Radnička kolonija, maj 1999. (Foto: Veroljub Popović)

Najzahtevniji poduhvat bio je, podsećamo, sanacija „krmače“, avio bombe teške 350 kg, koju je NATO avijacija izručila 2. maja 1999. na Radničku koloniju u rasutom „tepihu“ bačenom na fabriku Krušik. Ta bomba je prošla kroz zgradu broj 19 i ostala zarivena duboko pod zemljom, a da pritom nije eksplodirala. Ona je pre nekoliko godina sanirana tzv. „betonskim zvonom“ na dubini od 17 metara. Tu je sada parking u obnovljenom delu Naselja „Milorad Pavlović“.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 1 sati 24 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara