Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
12.09.2014, 12:40

Uništena zaostala ubojna sredstva

č: | fb:

Specijalni tim pirotehničara Civilne zaštite Srbije uništio je danas zaostala ubojna sredstva na poligonu Begove vode, kod Valjeva, potvrđeno je Kolubarskim.rs. „Reč je o dve ručne bombe zaostale iz prethodnih ratova, koje su u međuvremenu pronađene na području Kolubarskog okruga“, rečeno nam je.

To je uobičajeni postupak, a tokom rada specijalnog tima iz Beograda prisutni su policija, vatrogasci i Služba hitne pomoći. Akcije uništavanja zaostalih ubojnih sredstava odvijaju se povremeno zavisno od toga koliko je tih sredstava u međuvremeno pronađeno. Njih uglavnom po njivama, tokom poljskih radova, pronalaze meštani, koji o tome najčešće obaveštavaju policiju.

Radnička kolonija, maj 1999.

Radnička kolonija, maj 1999. (Foto: Veroljub Popović)

Najzahtevniji poduhvat bio je, podsećamo, sanacija „krmače“, avio bombe teške 350 kg, koju je NATO avijacija izručila 2. maja 1999. na Radničku koloniju u rasutom „tepihu“ bačenom na fabriku Krušik. Ta bomba je prošla kroz zgradu broj 19 i ostala zarivena duboko pod zemljom, a da pritom nije eksplodirala. Ona je pre nekoliko godina sanirana tzv. „betonskim zvonom“ na dubini od 17 metara. Tu je sada parking u obnovljenom delu Naselja „Milorad Pavlović“.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 19 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 8 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.