Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2021, 09:18

Na građane "ispaljen" uobičajeni rafal jeftinih lažnih obećanja

č: | fb:

Povodom još jednog ugovora potpisanog sa stranim investitorom na domaćoj adresi, kome država dodeljuje milionske subvencije, GrO Stranke slobode i pravde (SSP) navodi da je time na građane Valjeva, ni krive ni dužne, ponovo "ispaljen" uobičajeni rafal jeftinih lažnih obećanja.

 

SSP podseća da je 15. oktobra zaključen ugovor o dodeli sredstava podsticaja između Ministarstva privrede i firme "Hansgrohe" d.o.o. Beograd, sa sedištem u Krunskoj ulici 73, opština Vračar u Beogradu, koja je osnovana 3.09.2021. godine, sa osnivačkim ulogom od 10.000 evra.

 

"U ime Ministarstva privrede ugovor je potpisao državni sekretar u navedenom ministarstvu Dragan Stevanović, 'ugledni' surdulički konobar bez ikakvog iskustva u poslovanju u privredi, a kao neizbežni dekor bili su prisutni i vođa vladajućeg interesnog klana u svojstvu predsednika Srbije, čiju radnu biografiju predstavlja prazan list papira, i valjevski 'dobri dečko iz komšiluka', postavljen na funkciju gradonačelnika Valjeva, o čijoj se radnoj biografiji zaista nema šta reći", saopštila je valjevska SSP.

 

U saopštenju se dodaje da su sasvim očekivano predstavnici srpske firme "Hansgrohe" d.o.o. Beograd izrazili zadovoljstvo što će poslovati u našem gradu jer verovatno nisu ni sanjali da na "kugli Zemaljskoj" postoji domaćin tako "široke ruke".

 

"Kao što je GrO SSP Valjevo najavio ovih dana se ponavlja već viđeni scenario sa prvim 'stranim investitorom' - Grad ubrzano kupuje zemljište novcem građana po ceni od 1.125 evra po aru, koje se inače u neposrednoj blizini buduće industrijske zone može kupiti po ceni od nekih 300 evra, zemljište će zatim biti preneto na Republiku Srbiju, koja će ga potom pokloniti firmi koja je formalno pravno domaća. Na tom zemljištu će zatim biti izgrađeni neophodni infrastrukturni objekti, obezbeđene su i subvencije za zapošljavanje radnika navedenoj srpskoj firmi i sve to novcem iz džepa građan. Bez svake sumnje možemo zaključiti da je Valjevo zaista raj za 'strane investitore', pogotovo za one sa beogradskog Vračara", navodi Strnka slobode i pravde.

 

U ime trilinga naših privrednih 'znalaca' pomenutih na početku saopštenja, medijima se obratio, a ko drugi nego vođa njihovog klana, koji je najavio da će Valjevo procvetati, da za nekoliko godina nećemo moći da ga prepoznamo, da će ova investicija doprineti da ljudi ostanu ne samo u Valjevu već i drugim okolnim mestima, da će ova poslovni poduhvat puno značiti ugostiteljskim objektima i hotelima i da ćemo imati više novca za infrastrukturne projekte.

 

"Ekipa neukih i nesposobnih kadrova vladajuće interesne grupacije u Valjevu je u protekloj deceniji pokazala šta sve ne ume i ne zna. Stručnim i obrazovanim ljudima, koji su pokretačka snaga svakog društva, zatvorena su vrata na svim bitnim pozicijama u ovom gradu jer su ista popunjena polupismenim, bahatim i poniznim kadrovima vladajuće interesne grupacije. Istovremeno, ta bratija skupljena sa 'koca i konopca' nekim budućim doktorima, inženjerima, arhitektama, profesorima i svima drugima nudi spas za mašinom za pravljenje slavina i tuševa ili eventualno u kopovima rudnika koji prete da valjevski kraj pretvore u predeo sličan površini Meseca", naveo je GrO SSP.

 

Stranka Slobode i pravde smatra da dok se grad raspada po svim šavovima vladajuća klika, poput nekog ubogog prosjaka, čeka milostinju od njihovog vođe u vidu 'stranih investitora' koje on časti našim novcem, nakon čega slede ogavni hvalospevio njemu kao 'spasiocu' našeg grada.

  

"Reče taj 'srpski baron Minhazuen' i da Valjevo nećemo prepoznati za nekoliko godina... Valjevke i Valjevci već odavno ne prepoznaju svoj grad, koji je ova vlast svesno ponizila i uništila i svela ga na nivo blatnjave kasabe, kako bi sebi stvorila prirodno okruženje. Što se tiče novog 'stranog investitora' nema sumnje će i taj 'investicioni poduhvat' vlasti završiti na sudu po istoj matrici kao i prethodni jer za vođu klana i njegove podanike zakon ne predstavlja ništa, a posledice će u budućnosti u svakom slučaju snositi građani", zaključuje GrO Stranke slobode i pravde.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 15 sati 30 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 15 sati 31 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara