Registracija Prijava preko FB
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (13.10.) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (13.10.) (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2021, 08:16

Radovi u Ulici Vuka Karadžića skuplji za 8,4 miliona dinara

č: | fb:

Nakon manje od dva meseca, od početka rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, vrednost radova je uvećana za skoro 8,4 miliona dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" tražili su izmenu ugovora, tačnije da radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštaju oko 135,6 miliona dinara sa PDV-om.

 

"Prilikom izvođenja radova došlo je do hitnih nepredviđenih radova zbog zastoja na izvođenju radova na širokom otkopu saobraćajnice i izradi nasipa od prljavog šljunka, zbog nedovoljne nosivosti posteljice, izazvanom lošim vremenskim uslovima", naveli su izvođači radova razloge za povećanje cene.

 

Kako je objavljeno na Portalu javnih nabavki, "potreba za izmenom nastala je zbog okolnosti koje savestan naručilac nije mogao da predvidi", odnosno nastale "usled nepredviđenih okolnosti".

 

Podsećamo, rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počela je 6. septembra, a prema ugovoru rok za završetak radova je 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

 

Na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč", precizirano je da će cela ulica biti završena do 6. decembra, uz napomenu da će se radovi izvoditi fazno.

 

Aktuelno

Verbalna rasprava vozača i građana (foto: Đorđe Đoković)
Uz krivičnu prijavu Pre 58 minuta

Uhapšene dve osobe zbog incidenta na blokadi u Popučkama

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca koji su učestvovali u incidentu koji se dogodio u subotu u Popučkama na blokadi puta Valjevo-Beograd. Oni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 37 minuta

U Valjevu 11 novozaraženih koronavirusom

U Valjevu je 11 novozaraženih koronavirusom. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 125 kovid pacijenta. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 225 osoba, u Kovid ambulanti Doma...

Detalj sa svečanosti (foto: Vlada Ivanović)
Prošlo je 107 godina od slavne Kolubarske bitke Pre 4 sati 1 minuta

Dan opštine Ljig obeležen u školi u Belanovici

Prvi put, svečanost povodom praznika, održana je van sedišta opštine Ljig. Belanovica je ove godine dobila novu školu, nastalu rekonstrukcijom stare, uz izgrađenu fiskulturnu salu, i to je bio...