Radovi u Ulici Vuka Karadžića (13.10.) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (13.10.) (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2021, 08:16

Radovi u Ulici Vuka Karadžića skuplji za 8,4 miliona dinara

č: | fb:

Nakon manje od dva meseca, od početka rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, vrednost radova je uvećana za skoro 8,4 miliona dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" tražili su izmenu ugovora, tačnije da radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštaju oko 135,6 miliona dinara sa PDV-om.

 

"Prilikom izvođenja radova došlo je do hitnih nepredviđenih radova zbog zastoja na izvođenju radova na širokom otkopu saobraćajnice i izradi nasipa od prljavog šljunka, zbog nedovoljne nosivosti posteljice, izazvanom lošim vremenskim uslovima", naveli su izvođači radova razloge za povećanje cene.

 

Kako je objavljeno na Portalu javnih nabavki, "potreba za izmenom nastala je zbog okolnosti koje savestan naručilac nije mogao da predvidi", odnosno nastale "usled nepredviđenih okolnosti".

 

Podsećamo, rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počela je 6. septembra, a prema ugovoru rok za završetak radova je 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

 

Na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč", precizirano je da će cela ulica biti završena do 6. decembra, uz napomenu da će se radovi izvoditi fazno.

 

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 2 sati 39 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 2 sati 52 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 12 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...