Radovi u Ulici Vuka Karadžića (13.10.) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (13.10.) (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2021, 08:16

Radovi u Ulici Vuka Karadžića skuplji za 8,4 miliona dinara

č: | fb:

Nakon manje od dva meseca, od početka rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, vrednost radova je uvećana za skoro 8,4 miliona dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" tražili su izmenu ugovora, tačnije da radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštaju oko 135,6 miliona dinara sa PDV-om.

 

"Prilikom izvođenja radova došlo je do hitnih nepredviđenih radova zbog zastoja na izvođenju radova na širokom otkopu saobraćajnice i izradi nasipa od prljavog šljunka, zbog nedovoljne nosivosti posteljice, izazvanom lošim vremenskim uslovima", naveli su izvođači radova razloge za povećanje cene.

 

Kako je objavljeno na Portalu javnih nabavki, "potreba za izmenom nastala je zbog okolnosti koje savestan naručilac nije mogao da predvidi", odnosno nastale "usled nepredviđenih okolnosti".

 

Podsećamo, rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počela je 6. septembra, a prema ugovoru rok za završetak radova je 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

 

Na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč", precizirano je da će cela ulica biti završena do 6. decembra, uz napomenu da će se radovi izvoditi fazno.

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 4 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...