Konferencija za novinare NS (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare NS (foto: Kolubarske.rs)
09.11.2021, 07:57

Narodna stranka: Predškolska ustanova službenika za javne nabavke plaća 120.000 dinara

č: | fb:

Predškolska utanova "Milica Nožica" mesečnu uslugu službenika za javne nabavke plaća 120.000 dinara, rečeno je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Narodne stranke (NS) na kojoj je tema bila javna nabavka "usluge službenika za javne nabavke", koju je u junu, avgustu i septembru pokrenula Predškolska ustanova.

 

Prema Planu javnih nabavki - ispod limita, procenjena vrednost usluga službenika za javne nabavke u julu je bila 100.000 dinara, dok je u avgustu i septembru iznosila 120.000 dinara.

 

Posao službenika za javne nabavke, kako je naznačeno u specifikaciji, je učestvovanje kao član komisije za javne nabavke nakon procesa otvaranja ponuda u postupcima javne nabavke - sredstva za održavanje higijene i u postupku nabavka namirnica za pripremanje obroka, zatim praćenje Portala javnih nabavki u periodu zaključenja ugovora i izveštavanje Predškolske ustanove o aktivnostima na Portalu, i pomoć prilikom sprovođenja postupaka nabavki na koje se Zakon ne primenjuje.

 

Miloš Milivojević

Miloš Milivojević (Foto: Kolubarske.rs)

Predsednik GrO NS u Valjevu Miloš Milivojević navodi da se na javnu nabavku raspisanu u julu, a potom i u avgustu, javio samo jedan ponuđač – Centar za održivi lokalni i regionalni razvoj (COR), koga zastupa Nenad Mihailović, sa kojim je sklopljen ugovor.

 

Nakon isteka jednomesečnog ugovora, u septembru, pokrenuta je ponovo nabavka "usluga službenika za javne nabavke", i na taj poziv su se javila dva ponuđača - Centar za održivi lokalni i regionalni razvoj (COR) i PR "A-Tender", Aleksandra Đurića.

 

- Ponuđena cena Centra za održivi lokalni i regionalni razvoj bila je 120.000 dinara, dok je Preduzetnička radnja Aleksandra Đurića ponudila 25.000 dinara. U trenutku kada se pojavio ponuđač sa pet puta nižom cenom za istu uslugu, kao što je bila u julu i avgustu, Predškolska ustanova "Milica Nožica", 9. septembra izdaje obaveštenje o obustavi postupka uz obrazloženje da "imajući u vidu da se kod naručioca, 6. septembra nastale okolnosti koje ne opravdavaju potrebu zaključenja ugovora u ovom postupku, Naručilac donosi odluku o obustavi nabavke". Sumnjam da je u ovoj javnoj nabavci sve čisto i mislim da bi nadležni trebalo da provere sve okolnosti – rekao je Mihailović.

 

On je upitao na osnovu čega je procenjeno da usluge službenika za javne nabavke vrede 120.000 dinara, imajući u vidu da je to iznad plate gradonačelnika Valjeva i, verovatno, iznad mesečne zarade direktora Predškolske ustanove? Takođe je upitao, s obzirom na to da je obustavljen postupak, ko sada obavlja poslove službenika za javne nabavke u Predškolskoj ustanovi?

 

- Iskreno, nije normalno da usluge službenika za javne nabavke koštaju 120.000 dinara, naročito ako znamo kolike su zarade većine zaposlenih u Valjevu, pa i gradonačelnika - zaključio je predsednik GrO NS Miloš Milivojević.

 

Gradska uprava neće da dostavi dokumenta o rekonstrukciji Doma zdravlja

 

Na konfernciji za novinare Milivojević je saopštio da Narodna stranka nije odustala od priče o rekonstrukciji Doma zdravlja, o čemu su govorili na prethodnoj konferenciji za novinare iznoseći sumnju da je cena radova na toj zdravstvenoj ustanovi "naduvana" i znatno iznad tržišne.

 

On navodi da je Narodna stranka, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, tražila od Gradske uprave da im se dostavi celokupna dokumentacija vezana za rekonstrukciju Doma zdravlja.

 

- Zahtev smo podneli 21. septembra, a odgovor do danas nismo dobili. To dodatno pojačava naše sumnje da se radi o opstrukciji i da je neko procenio da mu je jeftinije da nam ne dostavi dokumenta - zaključio je Miloš Milivojević.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li su podneli žalbu Povereniku zbog toga što Gradska uprava nije odgovorila na njihov zahtev u zakonskom roku od 15 dana i da li su podneli Prekršajnu prijavu zbog nepostupanja organa vlasti, Milivojević kaže da će se sigurno žaliti i objašnjava da to nisu već učinili zbog toga što su imali obećanje da će im tražena dokumenta biti dostaljena u prošli petak te su čekali da prođe i taj rok.

 

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 23 sati 37 minuta

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 4 sati 19 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 1 komentar

Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
1. i 2. aprila Pre 4 sati 19 minuta

Mionica domaćin Državnog prvenstva u streljaštvu

Mionica će ovog vikenda biti domaćin seniorskog prvenstva u streljaštvu, koje će se održati u mioničkoj sportskoj hali 1. i 2. aprila. Organizacija ovog takmičenja pripala je streljačkom klubu...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 1 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara