Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
Narodna stranka (foto: Kolubarske.rs)
12.11.2021, 11:21

Narodna stranka: Lice i naličje SNS i njenog predsednika

č: | fb:

Nakon saopštenja za javnost naslovljeno "Lice i naličje Vuka Jeremića", valjevskog Povereništva Srpske napredne stranke, oglasio se Gradski odbor Narodne stranke Valjevo. U tom saopštenju valjevski odbor stranke čiji je lider Vuk Jeremić, navodi da je SNS "svojom reakcijom dodatno potvrdila istinitost tvrdnji iznetih na konferenciji za novinare GrO Narodne stranke, koja je održana 8. novembra ove godine s obzirom na to da ništa od onoga što je rečeno na konferenciji za novinare naprednjaci nisu osporili.

 

"U reakciji valjevskih naprednjaka ne postoji niti jedna jedina reč o onome zbog čega su se oglasili, čime su javnosti jasno stavili do znanja da nemaju šta da kažu na pomenute teme. I po pravilu, pribegavaju uvek istoj priči, već istrošenoj, jer to rade deset godina, oglasiti se zbog jedne teme, a govoriti o nekoj desetoj. To je lice i naličje SNS-a i njenog predsednika. Kada nemate argumente-spas se traži u skretanju teme", navodi se u saopštenju NS.

 

Dodaje se da, u nedostatku argumenata po već uhodanom sistemu, krenuli su odmah u napad na predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića. 

 

"Sasvim dobro ste primetili, i tačno je, da Vuk Jeremić ima diplome sa najprestižnijih svetskih univerziteta! I to vas boli jer vaš predsednik ima samo diplomu osnovnih studija sa pravnog fakulteta, i onu 'diplomu' uličarsko – navijačku! Dok je Vuk Jeremić učio, vaš vođa je urlao po stadionima. Vaš odgovor znamo unapred – da je Vuku Jeremiću tata obezbedio da studira na najprestižnijim fakultetima, i osnovne i postdiplomske studije. Gospodo draga, očigledno ste previše navikli na sistem obrazovanja koji je vaš izum, da se studije, diplome, postdiplomske studije, mogu obezbediti i kupiti novcem. Probajte vi da upišete Kembridž ili Harvard tako što ćete to platiti! Pa nije moguće, na pomenutim univerzitetima to ne može", poručuje GrO Narodne stranke.

 

Što se tiče toga od čega Vuk Jeremić živi, i ko finansira njegovo udruženje, valjevski "narodnjaci" preporučuju valjevskim naprednjacima da se malo raspitaju šta je CIRSD, koliki ugled u svetu ima, i čime se tačno bavi.

 

"Za razliku od vašeg šefa koji nikada nigde nije radio, osim možda u firmi svog brata koja je osnovana sa lažnom ličnom kartom, Vuk Jeremić svoju imovinu ne krije i sasvim mirno spava. Da je tačno to što govorite, predsednik Narodne stranke bi već odavno bio iza rešetaka, ili bi ga danonoćno opsedali poreski organi i izvršitelji", navodi valjevski odbor NS.

 

Dalje kažu da Povereništvu Srpske napredne stranke u Valjevu smeta i to što je Vuk Jeremić bio na daleko većoj funkciji od njihovog šefa.

 

"Nije mala stvar biti predsedavajući UN, na globalnom nivou druga funkcija po redu. Pa, eto, za trunčicu je nedostajalo i da bude prvi čovek UN. A sve to se takođe ne kupuje novcem, već se zaslužuje ugledom, poštovanjem i znanjem. Nažalost, vaš šef o takvim funkcijama i o takvom ugledu može samo da sanja. Da vas podsetimo, funkcija predsednika Srbije nije glavna čak ni u Srbiji, ispod je funkcije premijera, štaviše, gotovo protokolarna. A kako vaš šef ima komplekse manje vrednosti još iz detinjstva, on se revnosno trudi da svakog dana pogazi Ustav desetine puta i pribavi sebi veća ovlašćenja", piše u saopštenju valjevskog odbora NS.

 

A što se tiče tvrdnje, koju su u saopštenju za javnost izneli valjevski naprednjaci, da je Vuk Jeremić izdao Kosovo, Narodna stranka smatra da "ponovo prosipaju istu priču".

 

"Svako ko bar i malo zagrebe u priču šta se to događalo sa Kosovom dok je Vuk Jeremić bio šef diplomatije ili predsedavajući UN, ili pogleda bilo koji njegov govor u UN, biće mu jasno da to što pričate nema veze sa realnošću, naprotiv, Jeremić je gotovo manično branio i uspeo da odbrani od tadašnjih svetskih ala ono što se moglo. Kosovo bi odavno imalo stolicu u Ujedinjenim Nacijama da nije bilo tog čoveka kojeg nemilosrdno prozivate. Ko se uselio u novi stan kad se ginulo za Kosovo? Ko je potpisao po Srbiju jako štetan Briselski sporazum? Bolje pogledajte malo u vaše dvorište", preporučuje Srpskoj naprednoj stranci valjevski odbor stranke Vuka Jeremića.

 

U saopštenju Narodna stranka se osvrće i na moral predsednika Srpske napredne stranke, o čemu je "izlišno i govoriti, jer je svoj nemoral na delu pokazao na stotine puta", ipak nekoliko rečenica za tu tvrdnju uz dokaz.

 

"Možemo izbacivati dokaze do zore, ali recimo, nešto aktuelnije - čovek koji otvoreno, javno, sa mesta predsednika države brani vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi i koji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom govori da ne vidi  baš nikakav problem u toni tog istog narkotika. Da li je to za vas moralno i normalno? A pominjete i laži... pa da li uopšte postoji čovek u novijoj istoriji Srbije koji je više puta slagao ili rekao, pa porekao? Za ovo poslednje nije potreban ni taj bar jedan dokaz, dovoljno je da svaki građanin Srbije samo premota malo sećanje šta je sve govorio vaš predsednik, i ne samo da nije ispunio rečeno, nego vrlo često tvrdi da to nikada nije ni rekao! A šta da kažemo za manipulaciju narodom. Vaš šef je, kako ga nazivate, stvorivši jednoumlje i dodvorničko-ulizivački odnos u vašoj stranci, bez ikakvog otpora razorio državu, uzurpirao njene institucije i stvorio kleptokratsko-autokratski sistem. Radeći i ponašajući se kao vođa navijačke grupe, a ne kao vođa nacije, podelio je građane i uvukao korupciju u svaku poru našeg društva. Preko medija sa nacionalnom frekvencijom i režimskih tabloida kupio je i pravo na istinu. Tako ste vi, gospodo, postali jedini vlasnici istine u Srbiji", piše u saopštenju GrO NS.

 

Navode i brojne afere, primere korupcije i razorene držve u vreme vladavine Srpske napredne stranke.

 

"Tako su afere vezane za Krušik, Jovanjicu, klan Belivuk-Miljković, darežljive tetke iz inostranstva, apartmani na bugarskom primorju, milionski krediti za rođake članova Vlade, kupovine diploma i doktorata, poslovi koji se bez tendera dodeljuju povlačćenim firmama, stranačko zapošljavanje, bugarski vozovi, pritisak na birače i zaposlene u javnim i državnim preduzećima, njihovo sramno ucenjivanje i prisiljavanje da odlaze na razne skupove i mitinge i aplaudiraju vašem šefu, sve sušte neistine koje tobože zlonamerno plasiraju i izmišljaju neke opozicione stranke, potpomognute lopovima i tajkunima! Istina jeste i biće samo ono što vi kao vlasnici istine u Srbiji saopštite", navodi GrO NS.

 

Na kraju saopštenja Gradski odbor stranke Vuka Jeremića citira Hrista: "A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš...", uz poruku valjevskim naprednjacima: "Razmislite malo o ovim rečima".

Aktuelno

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...