Registracija Prijava preko FB
Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (foto: Kolubarske.rs)
Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (foto: Kolubarske.rs)
22.11.2021, 10:48

25 sadnica za 25 godina Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Rotari klub Valjevo je sadnjom drveća u dvorištu novoizgrađene osnovne škole "Milovan Glišić" u Brđanima obeležio 25 godina postojanja i rada.  

 

U godini jubileja simbolično je zasađeno 25 stabala, a osim ozelenjavanja prostora osnovne škole, gde su posađene breze, tuje, jele, hrast i drugo drveća, to je i doprinos zaštiti životne sredine.  

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (Foto: Kolubarske.rs)

 

Predsednik Rotari kluba Valjevo Goran Branković kaže da je ovim upotpunjena akcija ozelenjavanja dvorišta osnovne škole "Milovan Glišić" koju su valjevski rotarijanci započeli pre četiri godine kada su zasadili 35 stabala crvenog javora.

 

"Kada smo tražili lokaciju gde bismo zasadili drveće, Grad nam je preporučio dvorište novoizgrađene škole, jer je veliko, a nakon naše akcije od pre četiri godine nije ništa rađeno na ozelenjavanju. Nismo ništa sadili napamet i po sopstvenoj želji, radili smo po projektu, uz konsultaciju stručnjaka i vodilo se računa da to ne budu biljke koje su alergeni i koje neće biti štetna po objekat škole koji je u blizini", rekao je Goran Branković.

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (Foto: Kolubarske.rs)

 

Odgovarajući na pitanje novinara, da li će rotarijanci oplemeniti biljkama i drvećem i prostor oko groba slikara Ljube Popovića, koji se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole "Milovan Glišić", Branković je odgovorio potvrdno i dodao da će ta ideja biti realizovana u narednom periodu.

 

Prema rečima predsednika valjevskih rotarijanaca, zbog epidemiološke situacije klub nije u prilici da 25 godina postojanja obeleži kao što je prvobitno planirano i najavio da će to učiniti na proleće sledeće godine. Dodao je da akcija ozelenjavanja dvorišta osnovne škole neće biti jedina akcija Rotari kluba Valjevo u godini jubileja.

 

"Nastavićemo sa ekološkim akcijama, planiramo da prikupimo sredstva i da kupimo prečišćivač vazduha za Predškolsku ustanovu 'Milica Nožica' za sve vaspitne grupe", najavio je Goran Branković.

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (Foto: Kolubarske.rs)

Prvi predsednik Rotari kluba Valjevo Vigor Majić, koji je preuzeo vođenje kluba kada je "čarterovan" 23. novembra 1996. godine, povodom 25 godina postojanja i rada ove organizacije je rekao da je "lepo doživeti ovakav jubilej". Objašnjava da je Rotari klub u Valjevu ustvari počeo da radi godinu i po dana pre nego što je zvanično osnovan, jer su tada bila takva pravila. Dodao je da su pokretali akcije i imali brojne aktivnosti i to pre nego što je klub dobio saglasnost Rotari internacional da bude na njihovoj mapi.

 

"Za ovih 25 godina, meni je jako drago što je to jedan vrlo stabilan klub, među najjačima koji rade u Srbiji, koji ima mnogo dobrih akcija, a pre svega dobru volju. Svi mi znamo da je vrlo teško obezbediti jednu kontinuiranu saradnju, dobro raspoloženje i zajedništvo u ovim vremenima. Rotary klub je simbol toga. Valjevo nije pre Drugog svetskog rata imalo tradiciju rotarija za razliku od drugih gradova u Srbiji, zato je tim bolja stvar što je Valjevo napravilo dobar i snažan klub koji lepo funkcioniše 25 godina i mislim da će funkcionisati i ubuduće", rekao je Vigor Majić.

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi

Rotarijanci zasadili drveće u Šestoj školi (Foto: Kolubarske.rs)

 

Za proteklih 25 godina postojanja, valjevski Rotari klub realizoavo je brojne akcije i projekte, najviše u oblasti ekologije, zdravstva, obrazovanja, a nije izostala pomoć i podrška mladim talentovanim ljudima.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 10 sati 56 minuta

U Valjevu novozaraženih 153

U Valjevu je 153, u Kolubarskom okrugu 286 novozaraženih, trenutno je na lečenju 112 kovid pacijenata. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 624, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 259, u...

Izložba u Modernoj galeriji (foto: Đorđe Đoković)
Deo postavke prvog Bijenala fantastike do 15. februara Pre 15 sati 13 minuta

U Modernoj galeriji dela majstora fantastike

U Modernoj galeriji u Valjevu izložen je deo postavke prvog Bijenala fantastike u Srbiji. Izložba dela 18 umetnika, u organizaciji Fondacije "Mihajlović-Feniks", biće otvorena do 15. februara....  · 1 komentar

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 22.01.2022

A kako da i On ne bude "nešto drugo"?

Često se može čuti kako imamo šefa države koji se ne ponaša po ustavu i praksi ostalih šefova. (Osim nekolicine, zna se kojih...). I opozicionari to smatraju ozbiljnom zamerkom, koja će mu odneti...  · 5 komentara

Kotlarnica u Ljigu (foto: )
Muke Ljižana ove zime 22.01.2022

Bez uglja nema grejanja

Loše grejanje u Ljigu bilo je prošle godine, a na početku ove, zbog pucanja cevi glavnog voda, stanari su danima bili bez grejanja. Najviše problema bilo je u zgradi najbližoj kotlarnici, a ima ih...  · 1 komentar