Željko Trifunović (foto: Kolubarske.rs)
Željko Trifunović (foto: Kolubarske.rs)
04.12.2021, 10:04

Policija upozorava građane da ne idu na protest u Popučke

č: | fb:

Valjevska policija ovog prepodneva obilazi aktiviste Lokalnog fronta Valjevo i upozorava ih da ne idu na skup koji je zakazan za danas u 14 časova u Popučkama na platou kod trgovine Europrom.

 

Ovo je za Kolubarske.rs rekao aktivista Lokalnog fronta Valjevo Željko Trifunović, odbornik u Skupštini grada.

 

- Danas su policajci bili na mojim vratima i upozorili me da ni bi trebalo da idem na današnji skup u Popučke. Rekli su mi da je skup prijavljen, ali da nije odobren, tako da svako ko se tamo danas nađe prekršio je zakon. Kolege iz Lokalnog fronta su mi rekle da je policija ovog jutra bila i kod njih sa istim upozorenjem. To je klasično zastrašivanje i pokušaj da nas spreče da odemo na zbor građana koji je zakazao pokret "Marš s Kolubare". Ovaj pokret u svom pozivu navodi da je to narodni zbor i da će se održati bez blokade puta Valjevo-Lakovac – kaže Trifunović.

 

Dodaje da ima saznanja da je policija bila u poseti još nekim građanima koji nisu aktivisti Lokalnog fronta. Prema njegovim rečima, pojedini građani su rekli policiji da ne znaju o čemu pričaju, dok su neki policajcima "zatvorili vrata".

 

Trifunović kaže da je policajce pitao po kom osnovu su mu došli na vrata, međutim odgovor nije dobio, ali su mu rekli da imaju poduži spisak ljudi koje obilaze i koje "informišu o tome da skup nije odobren i da ne bi trebalo da idu".

 

- Ja sam im rekao da slobodno poruče onome ko ih je poslao i ko je pravio te spiskove da ću ja biti danas u 14 časova u Popučkama jer je moja obaveza kao odbornika da danas budem sa narodom koji se bori za vazduh, zemlju i vodu, sa narodom čije su životinje potrovane i pocrkale, a i građani su se iz neznanja i neobaveštenosti trovali tom vodom koja je zagađena zbog istražnih bušotina koje cure. Nadam se da će skup proteći u miru i zadatak svih nas je da ne dođe do incidenata - poručio je aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović, odbornik u Skupštini grada.

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu, 1. decembra da "ulica neće voditi politiku", ali i da policija "neće sprečavati demonstracije osim ako ne bude ugrožen nečiji život, imovina ili institucije".

 

"Moj savet policiji je da se skloni, da ih pustite, i da se celoj Srbiji pokaže koliko može da traje to maltretiranje, i molim građane da se uzdrže od reakcije, da ne napadaju te ljude i da ih pustimo da se iživljavaju nad nama nekoliko sati", naveo je Vučić.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 sati 11 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 48 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar