Trg vojvode Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2021, 07:56

Prosečna plata Valjevaca ispod republičkog proseka

č: | fb:

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u septembru ove godine iznosila je 58.065 dinara, što je ispod republičkog proseka koji je iznosio 65.218 dinara.

 

Prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku, prosečna plata u Kolubarskom okrugu, isplaćena u septembrz, bila je 58.256 dinara.

 

Najplaćeniji, i u devetom mesecu, bili su Lajkovčani sa prosečnom zaradom od 69.151 dinar. Manje od zaposlenih u Valjevu u septembru su zaradili na Ubu gde je prosek iznosio 57.792 dinara, sledi Ljig sa prosekom od 56.185 dinara, Osečina gde je prosek 52.778 dinara, dok je najmanja prosečna zarada u Kolubarskom okrugu bila u Mionici iznosila je 50.452 dinara.

 

Prema podacima Zavoda za statistiku, prosečna zarada isplaćene u septembru u javnom sektoru je iznad republičkog proseka, iznosi 72.235 dinara. Zaposleni u javnim lokalnim preduzećima su u proseku zaradili 62.471 dinara, dok su zaposleni u administraciji lokalne samouprave u septembru zaradili u proseku 60.006 dinara.

 

Prosečna zarada isplaćena u septembru u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite iznosila je 72.892, dok je prosečna zarada zaposlenih u obrazovanju i kulturi bila 66.401 dinara.

 

U periodu januar-septembar 2021. godine u odnosu na isti period prošle godine, ostvaren je nominalni rast prosečnih neto zarada od 8,8 posto. U istom periodu neto zarade su realno porasle za 5,6 posto, objavio je Republički zavod za statistiku.

 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 6 sati 54 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 10 sati 50 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 9 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas Pre 1 dan 8 sati

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara