Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
Potpisivanje ugovora (foto: www.valjevo.rs)
18.12.2021, 08:16

Potpisan ugovor o izgradnji deponije "Kalenić"

č: | fb:

Ugovor o izgradnji Regionalne sanitarne deponije "Kalenić" između Evropske banke za obnovu i razvoj (EVRD), Ministarstva zaštite životne sredine i Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Eko-Tamnava" potpisan je u petak u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave Valjevo.

 

Kako se navodi u saopštenju, to je odlučujući korak u rešavanju odlaganja otpada na teritoriji Kolubarskog okruga i konačnog rešavanja problema valjevske deponije.

 

Za izgradnju regionalne sanitarne deponije za Kolubarski okrug je predviđeno 31,5 miliona evra, od 75 miliona evra koliko iznosi projekat za izgradnju četiri regionalna centra u Srbiji. Raspisivanje tendera će biti krajem februara, a početak radova se očekuje na proleće iduće godine.

 

"Srbija će dobiti osam modernih regionalnih reciklažnih centara ka kojima će gravitirati više od 50 gradova i opština", izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon potpisivanja ugovora za realizaciju prve faze projekta, koja podrazumeva izgradnju četiri regionalna centra za upravljanje otpadom i to u Valjevu, Užicu, Novoj Varoši i Somboru.

 

"Srbija je posvećena rešavanju pitanja upravljanja otpadom i ciljevima Zelene agende, a otvaranje Poglavlja 27 je dodatni podsticaj da još brže radimo, jer su benefiti ovakvih projekata višestruki", rekla je ministarka. Dodala je da su zelene investicije važne za budućnost Srbije, a ovakvim projektima će se poboljšati ekološka slika naše zemlje.

 

Ugovore o realizaciji projekta, ministarka je potpisala sa regionalnim direktorom za zapadni Balkan Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Mateom Kolanđelijem i direktorom "Eko-Tamnave" Zoranom Petrovićem. Potpisivanju je u ime grada Valjeva, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 13 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 14 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...