Radovi uUlici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Radovi uUlici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2021, 10:46

Radovi u Ulici Vuka Karadžića skuplji za još 3,2 miliona dinara

č: | fb:

Umesto da rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića bude završena 6. decembra, kako je precizirano u ugovoru, radovi još vek nisu okončani deo ulice od Karađorđeve do mosta na Kolubari biće rađen na proleće, a vrednost posla je ponovo uvećana ovaj put za nešto preko 3,2 miliona dinara sa PDV-om.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt", po drugi put od početka radova 6. septembra, tražili su izmenu ugovora, tako da će radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštati oko 138,8 miliona dinara sa PDV-om.

 

Kako je objavljeno na Portalu javnih nabavki, razlozi za izmenu ugovora su "potreba za dodatnim radovima koji su postali neophodni". Došlo je do zastoja na izvođenju radova zbog odstupanja od projektne dokumentacije 

 

Podsećamo, rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića počela je 6. septembra, a prema ugovoru rok za završetak radova je 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao, što je trebalo da bude 6. decembra.

 

Početkom novembra izvođači radova tražili su da se vrednost radova poveća za 8,4 miliona dinara "zbog nepredviđenih okolnosti". Tako je, za sada, vrednost radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića u odnosu na vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci povećana za ukupno 11,6 miliona dinara.

 

 

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara