Crta logo
Crta logo
06.01.2022, 10:42

CRTA: Vlada, Krizni štab i RIK da se izjasne da li postoje epidemiološki uslovi za referendu

č: | fb:

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pozvao je Vladu Srbije, republički Krizni štab za suzbijanje pandemije korona virusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se hitno izjasne o uslovima i merama za održavanje najavljenog referenduma, zbog povećanja broja novozaraženih u poslednjih nekoliko dana.

"Verujemo da briga za zdravlje građana mora da bude apsolutni prioritet i zato je neophodno da se građanima garantuje bezbedno okruženje u kojem mogu da iskoriste svoje biračko pravo", navodi se u saopštenju CRTE.

 

"Znamo da nismo ni kompetentni, ni pozvani da donosimo procenu epidemiološke situacije i zato zahtevamo od nadležnih državnih organa da s punom odgovornošću iznesu jasan stav o tome u kojoj meri glasanje predstavlja rizik za javno zdravlje i kakve će mere zaštite preduzeti. CRTA će stav i preporuke nadležnih organa uzeti u obzir pri donošenju konačne odluke o tome da li će posmatrati predstojeći referendum", saopšteno je iz Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

 

Na referendumu o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa, koji će biti održan 16. januara, građani će se izjašnjavati na više od 8.000 glasačkih mesta.

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 10 sati 3 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 13 sati 23 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.