Crta logo
Crta logo
06.01.2022, 10:42

CRTA: Vlada, Krizni štab i RIK da se izjasne da li postoje epidemiološki uslovi za referendu

č: | fb:

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pozvao je Vladu Srbije, republički Krizni štab za suzbijanje pandemije korona virusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se hitno izjasne o uslovima i merama za održavanje najavljenog referenduma, zbog povećanja broja novozaraženih u poslednjih nekoliko dana.

"Verujemo da briga za zdravlje građana mora da bude apsolutni prioritet i zato je neophodno da se građanima garantuje bezbedno okruženje u kojem mogu da iskoriste svoje biračko pravo", navodi se u saopštenju CRTE.

 

"Znamo da nismo ni kompetentni, ni pozvani da donosimo procenu epidemiološke situacije i zato zahtevamo od nadležnih državnih organa da s punom odgovornošću iznesu jasan stav o tome u kojoj meri glasanje predstavlja rizik za javno zdravlje i kakve će mere zaštite preduzeti. CRTA će stav i preporuke nadležnih organa uzeti u obzir pri donošenju konačne odluke o tome da li će posmatrati predstojeći referendum", saopšteno je iz Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

 

Na referendumu o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa, koji će biti održan 16. januara, građani će se izjašnjavati na više od 8.000 glasačkih mesta.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 8 sati 49 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 6 sati 39 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...