Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2014, 07:11

Ubrzo i formalna saradnja dva grada

č: | fb:

Višegodišnja uspešna saradnja na kulturnom i sportskom polju biće proširena i na saradnju u oblasti privrede i infrastrukture između Valjeva i grada Prievidza, dogovoreno je prilikom posete valjevske delegacije ovom slovačkom gradu. Među brojnim gostima, iz nekoliko evropskih zemalja, koji su pozvani na proslavu Dana rudara, bili su i predstavnici Valjeva, koji je sa gradom Prievidze prijateljske odnose uspostavio pre sedam godina.

Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je sa rukovodstvom Prievidza dogovoreno da ubrzo otpočne i formalna saradnja dva grada, na polju privrede i komunalne infrastrukture. “Prvo ćemo razgovarati sa našim privrednicima, tačnije sa onima koji žele da sarađuju sa slovačkim kolegama i koji imaju proizvode sa kojima bi se predstavili na tržištu ovog slovačkog grada, što bi praktično bio prvi korak za uspostavljanje privredne saradnje”, kaže Žarko Kovač.

Takođe je bilo reči o razvoju i izgradnji komunalne infrastrukture i moguđoj saradnju u toj oblasti, poput uređenja ulica, javne rasvete, vodovoda, sistema prikupljanja komunalnog otpada.

U okviru programa obeležavanja Dana rudara bio je organizovan omladinski turnir  u rvanju, na kome su učestvovali i članovi valjevskog kluba “Mladost”, uz osvajanje bronzane medalje.

Pored zamenika gradonačelnika Žarka Kovača u valjevskoj delegaciji bili su načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić i direktor Vidraka Đorđe Milanović.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 56 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 56 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 57 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...