Sneg u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Sneg u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
10.01.2022, 10:26

Zbog snega upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera

č: | fb:

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, uputilo je upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera zbog najavljenih obilnih snežnih padavina.

 

Kako se navodi u saopštenju, MUP Sektor za vanredne situacije je od Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) dobio upozorenje da se u ponedeljak 10. januara 2022. godine, očekuje sneg uz formiranje snežnog pokrivača, a u području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se i povećanje visine za 10 do 30 centimetara, a lokalno i više.

 

"Imajući to u vidu, a u cilju smanjenja rizika od katastrofa, potrebno je blagovremeno  preduzeti preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica, obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja", navodi se u dopisu MUP-a, Sektor za vanredne situacije.

 

Ovaj dopis je dostavljen na nekoliko adresa: komandantu okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, komandantima štabova za vanredne situacije grada Valjeva i opština Ub, Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, kao i komandi garnizona Valjevo, PU Valjevo, VJS, JP "Kolubara"  i PD "Erozija" Valjevo.

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 5 sati 24 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 4 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 3 sati 18 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...