Sneg u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Sneg u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
10.01.2022, 10:26

Zbog snega upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera

č: | fb:

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, uputilo je upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera zbog najavljenih obilnih snežnih padavina.

 

Kako se navodi u saopštenju, MUP Sektor za vanredne situacije je od Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) dobio upozorenje da se u ponedeljak 10. januara 2022. godine, očekuje sneg uz formiranje snežnog pokrivača, a u području zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, očekuje se i povećanje visine za 10 do 30 centimetara, a lokalno i više.

 

"Imajući to u vidu, a u cilju smanjenja rizika od katastrofa, potrebno je blagovremeno  preduzeti preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica, obavestiti nadležne komunalne službe i sve ostale subjekte koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja", navodi se u dopisu MUP-a, Sektor za vanredne situacije.

 

Ovaj dopis je dostavljen na nekoliko adresa: komandantu okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, komandantima štabova za vanredne situacije grada Valjeva i opština Ub, Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, kao i komandi garnizona Valjevo, PU Valjevo, VJS, JP "Kolubara"  i PD "Erozija" Valjevo.

 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 18 sati 33 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara