Ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
Ispred Doma zdravlja (foto: Kolubarske.rs)
12.01.2022, 08:01

U Valjevu pet puta više novozaraženih nego sedam dana ranije

č: | fb:

U Valjevu je broj novozaraženih u odnosu na pre sedam dana povećan skoro pet puta, dok je u kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano skoro duplo više odraslih osoba nego sedam dana ranije.

 

Prema podacima iz kovid ambulante Doma zdravlja u utorak, 11. januara, bilo je 807 pregleda odraslih i 69 pregleda dece, dok je pre sedam dana pregledano 417 odraslih osoba i 123 dece.

 

Poslednjih dana prošle godine dnevno je registrovano dvadesetak pozitivnih na koronavirus, 2. januara novozaraženih je bilo osam, sledećeg dana taj broj se povećao na 32, potom je 4. januara bilo 44, da bi nakon samo sedam dana novozaraženih bilo skoro pet puta više.

 

Upravo zbog naglog povećanja broja pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama i broja zaraženih, Dom zdravlja Valjevo je od ponedeljka 10. januara ponovo u KOVID režimu, kao što je to bilo u periodu od sredine septembra do početka decembra prošle godine.

 

Podsećamo, 28. septembra prošle godine u Kovid ambulanti Doma zdravlja bilo je 876 pregleda što je najveći broj od početka epidemije.

 

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 7 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara