(foto: www.valjevo.rs)
(foto: www.valjevo.rs)
03.02.2022, 10:13

Investicione mape Valjeva na portalu GeoSrbija

č: | fb:

Povodom završenog projekta "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", u Valjevu je boravio Beni Anderson, ekspert u Odeljenju za odnose s javnošću i marketing komunikaciju na ovom projektu, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Valjevo je uključeno u projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", koji sprovodi Republički geodetski zavod, a koji je podržala Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju i Agencija za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta u Švedskoj.

 

Kako se navdi u saopštenju za javnost nakon sastanka, pored Valjeva, u ovoj projekat uključeno je još 10 opština i gradova (Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot), a nakon što je uspostavljen Nacionalni registar investicionih lokacija, potencijalni investitori su u mogućnosti da putem aplikacije ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju.

 

"Glavni cilj ovog projekta je da se uspostavi dugoročna saradnja između Republičkog geodetskog zavoda i lokalnih samouprava, kao što je upravo grad Valjevo, a takođe i dugoročna saradnja sa drugim privatnim učesnicima u projektu. Nadam se da će ovaj projekat uspeti da ispromoviše vaš grad, da vam pomogne da privučete investitore i da samim investitorima pružite dobre i tačne podatke, kako bi oni mogli da donesu dobru odluku o ulaganju u Valjevu. To je veoma bitno, da postoje transparentni i efikasni procesi za investitore. Sa jedne strane, ovaj projekat se tiče tehničkog razvoja, prikupaljanja dobrih i tačnih podataka, skladištenja tih podataka, ali sa druge strane, možda i bitnije, jeste da u ovom projektu postoji saradnja, komunikacija i posvećenost na ovom projektu. Tu naravno spadaju svi učesnici u projektu, grad Valjevo, Republički geodetski zavod i Kartografska agencija Kraljevine Švedske", rekao je Anderson.

 

Nakon završenog projekta "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", Valjevo je u mogućnosti da postane regionalni centar za okolne opštine, odakle će prenositi znanja i iskustva i pomoći ostalim lokalnim samoupravama da popišu i predstave svoje investicione lokacije.

 

U ime gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, prisutne je pozdravio zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.

 

"Veoma smo počastvovani što ste naši gosti, budući da je inicijativa koju ste pokrenuli, odnosno projekat 'Unapređenje poslovne klime u Srbiji', jako bitan za razvoj Srbije. Buduća saradnja će rezultirati dovođenjem novih investitora, a koliko sam ja upoznat, Valjevo je u fokusu i u narednom periodu će biti centralni grad u našem regionu, koji će primerom dobre prakse pomoći ostalim lokalnim samoupravama da urade istu stvar, naravno uz veliku pomoć Vlade i ambasade Kraljevine Švedske, na šta sam vam ja lično veoma zahvalan. Svedoci smo da je projekat završen, da je Valjevo jedna od 11 lokalnih samouprava koja je ušla u projekat, što je rezultiralo da naša lokalna samouprava bude vidljiva na portalu Geodetskog zavoda", rekao je zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.

 

Projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji" je jedna u nizu aktivnosti razvoja elektronske uprave Republike Srbije, koja doprinosi razvoju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.

 

Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih mapa, sve lokalne samouprave koje su uključene u ovaj projekat, uključujući i grad Valjevo, imaju svoje investicione mape na portalu: invest.geosrbija.rs .

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 43 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara