(foto: www.valjevo.rs)
(foto: www.valjevo.rs)
03.02.2022, 10:13

Investicione mape Valjeva na portalu GeoSrbija

č: | fb:

Povodom završenog projekta "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", u Valjevu je boravio Beni Anderson, ekspert u Odeljenju za odnose s javnošću i marketing komunikaciju na ovom projektu, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Valjevo je uključeno u projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", koji sprovodi Republički geodetski zavod, a koji je podržala Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju i Agencija za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta u Švedskoj.

 

Kako se navdi u saopštenju za javnost nakon sastanka, pored Valjeva, u ovoj projekat uključeno je još 10 opština i gradova (Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Požarevac, Zrenjanin i Pirot), a nakon što je uspostavljen Nacionalni registar investicionih lokacija, potencijalni investitori su u mogućnosti da putem aplikacije ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju.

 

"Glavni cilj ovog projekta je da se uspostavi dugoročna saradnja između Republičkog geodetskog zavoda i lokalnih samouprava, kao što je upravo grad Valjevo, a takođe i dugoročna saradnja sa drugim privatnim učesnicima u projektu. Nadam se da će ovaj projekat uspeti da ispromoviše vaš grad, da vam pomogne da privučete investitore i da samim investitorima pružite dobre i tačne podatke, kako bi oni mogli da donesu dobru odluku o ulaganju u Valjevu. To je veoma bitno, da postoje transparentni i efikasni procesi za investitore. Sa jedne strane, ovaj projekat se tiče tehničkog razvoja, prikupaljanja dobrih i tačnih podataka, skladištenja tih podataka, ali sa druge strane, možda i bitnije, jeste da u ovom projektu postoji saradnja, komunikacija i posvećenost na ovom projektu. Tu naravno spadaju svi učesnici u projektu, grad Valjevo, Republički geodetski zavod i Kartografska agencija Kraljevine Švedske", rekao je Anderson.

 

Nakon završenog projekta "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", Valjevo je u mogućnosti da postane regionalni centar za okolne opštine, odakle će prenositi znanja i iskustva i pomoći ostalim lokalnim samoupravama da popišu i predstave svoje investicione lokacije.

 

U ime gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, prisutne je pozdravio zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.

 

"Veoma smo počastvovani što ste naši gosti, budući da je inicijativa koju ste pokrenuli, odnosno projekat 'Unapređenje poslovne klime u Srbiji', jako bitan za razvoj Srbije. Buduća saradnja će rezultirati dovođenjem novih investitora, a koliko sam ja upoznat, Valjevo je u fokusu i u narednom periodu će biti centralni grad u našem regionu, koji će primerom dobre prakse pomoći ostalim lokalnim samoupravama da urade istu stvar, naravno uz veliku pomoć Vlade i ambasade Kraljevine Švedske, na šta sam vam ja lično veoma zahvalan. Svedoci smo da je projekat završen, da je Valjevo jedna od 11 lokalnih samouprava koja je ušla u projekat, što je rezultiralo da naša lokalna samouprava bude vidljiva na portalu Geodetskog zavoda", rekao je zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić.

 

Projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji" je jedna u nizu aktivnosti razvoja elektronske uprave Republike Srbije, koja doprinosi razvoju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.

 

Osnivanjem Nacionalnog registra investicionih mapa, sve lokalne samouprave koje su uključene u ovaj projekat, uključujući i grad Valjevo, imaju svoje investicione mape na portalu: invest.geosrbija.rs .

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 19 sati 13 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 26 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 20 sati 46 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...