Auto sedišta za decu (foto: Đorđe Đoković)
Auto sedišta za decu (foto: Đorđe Đoković)
05.02.2022, 11:37

650 auto sedišta za valjevske mališane

č: | fb:

U okviru preventivno-promotivne kampanje Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva, počela je podela 650 auto sedišta roditeljima dece rođene od septembra 2020. godine, saopštila je PR služba grada Valjeva. Sedišta su za težinu dece od 9 do 36 kilograma i poseduju sve neophodne sertifikate.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbog epidemiološke situacije, ove godine će izostati edukacija o korišćenju auto sedišta, koja je prethodnih godina organizovana u Gradskoj upravi Valjeva, ali će se održati predavanje u onlajn formatu, o čemu će roditelji biti obavešteni.

 

Takođe, zbog poštovanja svih epidemioloških mera, roditelji koji imaju pravo na auto sedište, biće pozivani da dođu u Gradsku upravu i preuzmu sedište. Za ovu nabavku izdvojeno je skoro pet miliona dinara iz budžeta grada Valjeva, saopštila je PR služba.

 

Podsećamo, prošle godine Grad je obezbedio 1000 auto sedišta za mališane rođene od 18. aprila 2019. godine. Iz gradskog budžeta i lane je izdvojeno skoro pet miliona dinara za nabavku auto sedišta.

Aktuelno

Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
U Naselju Kolubara 2 Pre 19 sati 50 minuta

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u Naselju Kolubara 2, koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om. Ubrzo nakon završetka radova, desetak parking mesta "zauzeli"...  · 8 komentara

Humanitarna akcija na Gradskom trgu (foto: Iva Banović)
Fudbaler Nemanja Matić podržao akciju 21.02.2024

Ubljani prikupili rekordnu sumu novca za Roditeljsku kuću

Na dobrotvornom događaju priređenom na Gradskom trgu i od humanitarne aukcijske prodaje dresa proslavljenog fudbalera Nemanje Matića, Ubljani su uspeli da prikupe 376.200 dinara za izgradnju...