Auto sedišta za decu (foto: Đorđe Đoković)
Auto sedišta za decu (foto: Đorđe Đoković)
05.02.2022, 11:37

650 auto sedišta za valjevske mališane

č: | fb:

U okviru preventivno-promotivne kampanje Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva, počela je podela 650 auto sedišta roditeljima dece rođene od septembra 2020. godine, saopštila je PR služba grada Valjeva. Sedišta su za težinu dece od 9 do 36 kilograma i poseduju sve neophodne sertifikate.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbog epidemiološke situacije, ove godine će izostati edukacija o korišćenju auto sedišta, koja je prethodnih godina organizovana u Gradskoj upravi Valjeva, ali će se održati predavanje u onlajn formatu, o čemu će roditelji biti obavešteni.

 

Takođe, zbog poštovanja svih epidemioloških mera, roditelji koji imaju pravo na auto sedište, biće pozivani da dođu u Gradsku upravu i preuzmu sedište. Za ovu nabavku izdvojeno je skoro pet miliona dinara iz budžeta grada Valjeva, saopštila je PR služba.

 

Podsećamo, prošle godine Grad je obezbedio 1000 auto sedišta za mališane rođene od 18. aprila 2019. godine. Iz gradskog budžeta i lane je izdvojeno skoro pet miliona dinara za nabavku auto sedišta.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...