Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
21.02.2022, 10:08

Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno deset miliona dinara.

 

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100 hiljada dinara, a najveći pet miliona dinara, naznačeno je u "konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina".

 

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 11. mart 2022. godine.

 

Pozvana su novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije koja će ocenjivati pristigle projekte. Takođe Gradska uprava Valjeva poziva i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da se jave Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave.

 

U odnosu na prethodnu, Valjevo će ove godine izdvojiti 2,2 miliona dinara više za sufinansiranje medijskih sadržaja. Lane je, nakon ocene Komisije, sufinansirano 16 projekata, najviše novca preko četiri miliona dinara ili više od polovine ukupnih sredstava namenjenih za projekte u oblasti javnog informisanja su dobili valjevska "Vujić" televizija i tri beogradske kompanije sve tri sa sedištem na istoj adresi Mekenzijeva 79.   

 

Sudeći prema naslovima mnogih projekata koji su "prošlli" na prošlogodišnjem konkursu, komisija, osim što je izabrala tri kompanije na istoj beogradskoj adresi, na čelu dve je član Srpske napredne stranke, pet beogradskih preduzeća i jednu Nišku televiziju u vlasništvu prvog čoveka niških naprednjaka, odlučila se za sufinansiranje promocije Valjeva.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 20 sati 41 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara