Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
21.02.2022, 10:08

Raspisan konkurs za sufinansiranje medija u Valjevu

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno deset miliona dinara.

 

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100 hiljada dinara, a najveći pet miliona dinara, naznačeno je u "konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina".

 

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 11. mart 2022. godine.

 

Pozvana su novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursne komisije koja će ocenjivati pristigle projekte. Takođe Gradska uprava Valjeva poziva i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisije da se jave Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave.

 

U odnosu na prethodnu, Valjevo će ove godine izdvojiti 2,2 miliona dinara više za sufinansiranje medijskih sadržaja. Lane je, nakon ocene Komisije, sufinansirano 16 projekata, najviše novca preko četiri miliona dinara ili više od polovine ukupnih sredstava namenjenih za projekte u oblasti javnog informisanja su dobili valjevska "Vujić" televizija i tri beogradske kompanije sve tri sa sedištem na istoj adresi Mekenzijeva 79.   

 

Sudeći prema naslovima mnogih projekata koji su "prošlli" na prošlogodišnjem konkursu, komisija, osim što je izabrala tri kompanije na istoj beogradskoj adresi, na čelu dve je član Srpske napredne stranke, pet beogradskih preduzeća i jednu Nišku televiziju u vlasništvu prvog čoveka niških naprednjaka, odlučila se za sufinansiranje promocije Valjeva.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 20 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 30 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara