Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2022, 08:04

U Valjevu za manje od mesec dana preminulo 145, rođeno 50

č: | fb:

Na zvaničnoj internet stranici grada Valjeva svakodnevno se na osnovu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku objavljuju rešenja o brisanju preminulih sa teritorije Valjeva iz biračkog spiska. Na osnovu tih rešenja i na osnovu podatka o broju rođenih beba u porodilištu Opšte bolnice u Valjevu, može se zaključiti da je za manje od mesec dana u ovoj godini broj umrlih tri puta veći od broja rođenih u Valjevu.

 

Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku propisano je da svaka promena u biračkom spisku mora da se zasniva na odgovarajućem rešenju koje se donosi po službenoj dužnosti ili na zahtev građana, a na osnovu podataka u matičnim knjigama, drugim službenim evidencijama i javnim ispravama, kao i da rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku donosi do zaključenja biračkog spiska opštinska, odnosno gradska uprava.

 

Prema rešenjima o brisanju iz jedinstvenog biračkog spiska, koja donosi Gradska uprava Valjeva, u periodu od 18. januara do 13. februara 2022. godine u Valjevu je preminulo 145 osoba, a u istom periodu, prema podacima iz Porodilšta Opšte bolnice Valjevo, se rodilo 50 beba.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu u istom periodu, od 18. januara do 13. februara, od posledica koronavirusa preminule su 34 osobe sa teritorije grada Valjeva.  

 

Za sedam dana, od 18. do 24. januara preminulo je sedam osoba, u tom periodu nije bilo preminulih od posledica korona virusa; od 1. do 7. februara preminulo je 37 osoba, dok je od posledica korona virusa u istom periodu preminulo devet osoba.

Aktuelno

Železničar sa pobednickim peharom (foto: OK Železničar)
Odigran ovog vikenda Pre 1 sati 51 minuta

OK Železničar pobednik memorijala "Radovan Beli Marković"

Domaći Železničar osvojio je drugi Memorijalni odbojkaški turnir "Radovan Beli Marković". Organizator turnira bio je OK Železničar, u znak sećanja na književnika, koji je bio počasni predsednik...

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara