Ulica Vuka Karadžića (problem sa oticanjem vode) (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (problem sa oticanjem vode) (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2022, 11:55

Zbog brojnih propusta ponovo radovi u Ulici Vuka Karadžića

č: | fb:

Zbog brojnih propusta u izvođenju građevinskih radova u Ulici Vuka Karadžića, kandidati iz Valjeva za narodne poslanike koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", Zorica Đogović i Branko Ivković zahtevaju od gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da se javno oglasi i objasni zašto su se dogodili propusti, kao i ko će da plati naknadne radove jer to svakako ne bi smeli biti građani Valjeva kao poreski obveznici.

 

"Nakon završetka radova na postavljanju asfaltne podloge i behaton ploča, na potezu od Železničke do Karađorđeve ulice, odmah su bili primetni nedostaci u izvedenim radovima. Najočitiji nedostatak je bilo novo valjevsko 'urbano jezero na asfaltu', koje se tu stvorilo odmah nakon prve kiše. Po našim saznanjima problem je u tome što su pogrešno izvedeni radovi na nivelaciji ulice, što prouzrokuje zadržavanje vode na kolovozu, a što je najprimetnije u neposrednoj blizini raskrsnice Ulica Vuka Karadžića i Dr Pantića", navode u saopštenju za javnost kandidati za narodne poslanike koalicije.

 

Prema njihovim saznanjima u Gradskoj upravi razmatraju dve opcije za rešenje ovog problema. Jedna je podizanje cele nedavno izrađene asfaltne podloge i trotoara na potezu između Ulica Karađorđeve i Dr Pantića, a druga je, finansijski manje zahtevno rešenje, prosecanje asfaltne podloge radi postavljanja slivnika duž ivice kolovoza uz nivelisanje visine trotoara.

 

"Koja god da opcija bude odabrana, jasno je da će štetne posledice tuđeg nemara i neznanja, po ko zna koji put, trpeti građani Valjeva. Kao da produžavanje rokova, izvođenje radova van građevinske sezone kad im vreme nije i povećavanje njihove cene nisu bili dovoljni. Očekuje nas još jedan skandal gradskih vlasti, koji za posledicu ima iživljavanje nad građanima", zaključuju Zorica Đogović i Branko Ivković, kandidati za narodne poslanike koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

.

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara