Ulica Vuka Karadžića (problem sa oticanjem vode) (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (problem sa oticanjem vode) (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2022, 11:55

Zbog brojnih propusta ponovo radovi u Ulici Vuka Karadžića

č: | fb:

Zbog brojnih propusta u izvođenju građevinskih radova u Ulici Vuka Karadžića, kandidati iz Valjeva za narodne poslanike koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", Zorica Đogović i Branko Ivković zahtevaju od gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da se javno oglasi i objasni zašto su se dogodili propusti, kao i ko će da plati naknadne radove jer to svakako ne bi smeli biti građani Valjeva kao poreski obveznici.

 

"Nakon završetka radova na postavljanju asfaltne podloge i behaton ploča, na potezu od Železničke do Karađorđeve ulice, odmah su bili primetni nedostaci u izvedenim radovima. Najočitiji nedostatak je bilo novo valjevsko 'urbano jezero na asfaltu', koje se tu stvorilo odmah nakon prve kiše. Po našim saznanjima problem je u tome što su pogrešno izvedeni radovi na nivelaciji ulice, što prouzrokuje zadržavanje vode na kolovozu, a što je najprimetnije u neposrednoj blizini raskrsnice Ulica Vuka Karadžića i Dr Pantića", navode u saopštenju za javnost kandidati za narodne poslanike koalicije.

 

Prema njihovim saznanjima u Gradskoj upravi razmatraju dve opcije za rešenje ovog problema. Jedna je podizanje cele nedavno izrađene asfaltne podloge i trotoara na potezu između Ulica Karađorđeve i Dr Pantića, a druga je, finansijski manje zahtevno rešenje, prosecanje asfaltne podloge radi postavljanja slivnika duž ivice kolovoza uz nivelisanje visine trotoara.

 

"Koja god da opcija bude odabrana, jasno je da će štetne posledice tuđeg nemara i neznanja, po ko zna koji put, trpeti građani Valjeva. Kao da produžavanje rokova, izvođenje radova van građevinske sezone kad im vreme nije i povećavanje njihove cene nisu bili dovoljni. Očekuje nas još jedan skandal gradskih vlasti, koji za posledicu ima iživljavanje nad građanima", zaključuju Zorica Đogović i Branko Ivković, kandidati za narodne poslanike koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

.

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 38 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...