Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2022, 07:55

Predloženi kandidati za nagradu Valjeva

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima nagrade Valjeva za 2021. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana u petak 11. marta.

 

Komisiji je dostavljeno 80 predloga. Za oblasti privreda, urbanizma i arhitektura, i zaštita životne sredine nije bilo predloga, za oblast informisanje i društveno angažovanje Komisija se nije odlučila za prispeli predlog, dok je za pojedine oblasti Komisija predložila po dva kandidata.

 

Prema Odluci o nagradi Grada Valjeva u jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast, izuzetno, u jednoj godini mogu se dodeliti dve nagrade za jednu oblast. Za pojedinu oblast ne mora se u svakoj godini dodeliti nagrada. 

 

Za godišnju nagradu Valjeva Komisija je predložila:

 

Za godišnju nagradu grada Valjeva za poljoprivreda predložen je Mališa Pajković, poljoprivrednik iz Kotešice, za oblast obrazovanja i vaspitanja predloženi su kao jedan predlog Katarina Ćosić i Draganu Vilotić, nastavnici razredne nastave i Nikola Savić, nastavnik Zdravstvene nege. Za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata predložene su Sara Janevska, učenica Valjevske gimnazije i Tina Petrović, učenica Muzičke škole.

 

Dr Mirjana Antonijević, postdoktorand FF Univerziteta u Notingemu, Ujedinjeno Kraljevstvo, predložena je za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva, za oblast medicina i brigu o zdrvalju predloženi su dr Dejan Ćesarević, hirurg specijalista i primarijus dr Živana Vitorović Jovanović, pulmolog, dok su za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada predloženi Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica Valjevo "Vozdviženje časnog krsta" i Dejan Drajić, predsednik Udruženja obolelih od multiple skleroze Kolubarskog okruga, Valjevo.

  

Komisija je za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura predložila Gradski mešoviti hor "Abrašević" Valjevo. Kandidat za godišnju nagradu Grada za oblast čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja je Udruženje zavičajno bratstvo "Mali korak" iz Oglađenovca, dok su za oblast sport predloženi Plivački klub "Valis" i Aleksandar Kovačević, vaterpolista.

 

Komisija je odlučila i Skupštini predložila da dodeli i dve specijalne nagrade, i to za životno delo predložen je Tomislav Jovančić, međunarodni košarkaški sudija, dok je Aleksandar Njegovan, direktor hotela "Omni" predložen za afirmaciju Valjeva.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Za godišnju nagradu Valjeva najviše je pristigo predloga za oblast sporta – sedam, potom za umetnost i kulturu – pet, za socijalnu zaštitu i humanitarni rad – četiri, dok je za ostale oblasti pristiglo od jednog do tri predloga.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 19 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 9 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.