Đorđe Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
Đorđe Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
24.03.2022, 12:09

Socijalisti traže ostavku gradonačelnika

č: | fb:

Zbog ponovnih radova u Ulici Vuka Karadžića i saobraćajnog kolapsa u centru grada u sredu, oglasila se saopštenjem odbonrička grupa SPS-JS u Skupštini grada.

 

"Zbog današnjeg raspada sistema tražimo ostavke i smene najodgovornijih - gradonačelnika Lazara Gojkovića i načelnika Odeljenja za infrastrukturu Branka Vukovića".

 

Socijalisti u saopštenju podsećaju da je šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada Đorđe Pavlovć samo dan ranije, u utorak, održao konferenciju za novinare na kojoj je skrenuo pažnju na kašnjenje u izvođenju radova u Ulici Vuka Karadžića i na potpunu nesposobnost gradske vlasti da najobičniju rekonsrtrukciju jedne centralne ulice izvedu u roku i u iole prihvatljivom kvalitetu.

 

"Međutim, današnjim radovima pokazuju da sa nama teraju inat i pokazuju da i te kako mogu i umeju još gore", navodi se u saopštenju i dodaje:

 

"Naši lokalni nosioci vlasti uspeli su danas da popravljaju tek skoro završenu deonicu ulice. Uspeli su da bez prethodne najave zatvore centralnu gradsku raskrsnicu i time naprave totalni kolaps u gradu. Najbolja simbolika opšteg haosa vlasti i njihove nesposobnosti je nadrealna scena u Karađorđevoj ulici kada se autobus kreće unazad i i pokušava da se okrene ulazeći u ulicu Vlade Danilovića u zabranjenom smeru. To je slika i prilika gradske vlasti - dezorjentacija, dezorganizacija i improvizacija".

Skidanje novig asfalta

Skidanje novig asfalta (Foto: Đorđe Đoković)

 

Šef odborničke grupe SPS-JS u lokalnom parlamentu Đorđe Pavlović je na konferenciji za novinare u utorak naveo da valjevska vlast više od šest meseci ne uspeva da zvarši Ulicu Vuka Karadžića u dužini od 500 metara.

 

"Dakle gradska vlast je potrošila više od 15 posto svog mandata, a da ulicu nije završila. Time je vlast Lazara Gojkovića, Snežane Rakić, Viktora Mićića, Radojice Rstića, Jasne Mićić, Vladice Blagojevića definitivno najnesposobnija u istoriji grada Valjeva i kao takva postigla svojevrsni rekord", kazao je Pavlović i naglasio da taj rekord nije samo statistika nego ima i cenu koju plaćaju građani Valjeva.

 

Naveo je da su dosadašnji radovi u Ulici Vuka Karadžića, kojima se ne nazire kraj kao ni konačnoj ceni, građane koštali preko 1,2 miliona evra.

 

"To je jako važno i građani treba da znaju i razmisle kada 3. aprila budu odlučivali kome će dati svoj glas, da li će dati glas ljudima koji će sutra zahvaljujući tome što nisu završili ulicu postati ministri ili pomoćnici ministara, sekretari", poručio je Đorđe Pavlović.

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 38 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 23 sati 45 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 22 sati 53 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara