Smotra (foto: Đorđe Đoković)
Smotra (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2014, 13:57

Ministar Bratislav Gašić na zakletvi u Valjevu

č: | fb:

U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili kadeti Vojne i Vojnomedicinske akademije (VMA), profesionalni i vojnici septembarske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Svečanosti je prisustvovao Bratislav Gašić, ministar odbrane Srbije.

Zakletvu su položila 134 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među njima i 18 devojaka, 75 kadeta Vojne akademije (11 devojaka), 26 kadeta VMA (16 devojaka), 43 slušalaca kursa rezervnih oficira Sanitetske službe (11 devojaka), 15 devojaka profesionalnih vojnika i jedna devojka podoficir.

MInistar čestita polaganje zakletve

MInistar čestita polaganje zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

Gašić je kadete i mlade vojnike pozvao da se, u godini obeležavanja 100-to godišnjice početka Velikog rata 1914, sete svojih predaka i srpskih vojvoda Putnika, Bojovića, Stepanovića i Mišića, koji treba da im budu uzor. "Srpski vojnici su branili otadžbinu i nesebično služili svom narodu", kazao je ministar.

Pozvao ih je da se profesionalno, sa odanošću i odgovornošću posvete pozivu koji su odabrali. Roditeljima i rodbini mladih kadeta i vojnika, koji su danas položili zakletvu, poručio je da će Ministasrtvo odbrane Srbije i Vojska Srbije (VS) brinuti o kadetima i vojnicima tokom obuke i služenja vojnog roka.

Gašić je takođe kazao kako se broj zaintersovanih za vojne škole i dobrovoljno služenje vojnog roka svakodnevno povećava te da će tako biti i ubuduće.  On je poručio da se učešćem u mirovnim operacijama služi miru.

Porodice vojnika

Porodice vojnika (Foto: Đorđe Đoković)

Svečanosti u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, uz roditelje i rodbinu kadeta i mladih vojnika, prisustvao je načelnik Kolubarskog okruga Vladimir Petrović, delegacija Grada sa Valjeva sa predsednikom Skupštine grada Mihailom Jokićem na čelu, vladika valjevski Milutin (Knežević), kao i visoki oficiri VS, brigadni general Siniša Radović, generalmajor Đokica Petrović i pukovnik Mile Jelić.

Pored Valjeva, vojnička zakletvu su danas polagali mladi vojnici i u centrima za obuku VS u Leskovcu i Somboru.

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara