Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2022, 05:06

Građani biraju predsednika, parlament, u Beogradu i 12 lokalnih vlasti

č: | fb:

Građani Srbije danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima i izabrati odbornike u Beogradu i u 12 gradova i opština širom zemlje, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

 

Birališta se zatvaraju u 20 časova.

 

Na teritoriji grada Valjeva upisano je 75.797 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. u birački spisak je upisano 1.379 građana manje.

 

Za parlamentarne izbore kandidovano je 19 lista, a redosled na glasačkom listiću utvrđen je po redosledu po kome su predate Republičkoj izbornoj komisiji.

 

Na predsedničkim izborima učestvuje osam kandidata, a njihov redosled je utvrđen žrebom.

 

U Beogradu će građani glasati za novi saziv Skupštine grada koju čini 110 odbornika, a oni će potom odabrati gradonačelnika. Lokalni izbori biće održani i u Aranđelovcu, Kuli, Majdanpeku, Boru, Medveđi, Doljevcu, Lučanima, Sevojnu, Sečnju, Smederevskoj Palanci, Kladovu i Bajinoj Bašti.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan 3 sati

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...  · 5 komentara