Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2022, 05:06

Građani biraju predsednika, parlament, u Beogradu i 12 lokalnih vlasti

č: | fb:

Građani Srbije danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima i izabrati odbornike u Beogradu i u 12 gradova i opština širom zemlje, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

 

Birališta se zatvaraju u 20 časova.

 

Na teritoriji grada Valjeva upisano je 75.797 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. u birački spisak je upisano 1.379 građana manje.

 

Za parlamentarne izbore kandidovano je 19 lista, a redosled na glasačkom listiću utvrđen je po redosledu po kome su predate Republičkoj izbornoj komisiji.

 

Na predsedničkim izborima učestvuje osam kandidata, a njihov redosled je utvrđen žrebom.

 

U Beogradu će građani glasati za novi saziv Skupštine grada koju čini 110 odbornika, a oni će potom odabrati gradonačelnika. Lokalni izbori biće održani i u Aranđelovcu, Kuli, Majdanpeku, Boru, Medveđi, Doljevcu, Lučanima, Sevojnu, Sečnju, Smederevskoj Palanci, Kladovu i Bajinoj Bašti.

 

Aktuelno

Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Lajkovcu Pre 21 sati 24 minuta

Nastradao muškarac na barskoj pruzi

Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na...

Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava grada Valjeva Pre 1 dan 1 sati

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.